Hlavní obsah

Fotbalovou Spartu posílí černohorský kanonýr

PRAHA

Na Letnou se stěhuje v pořadí již šestá posila fotbalové Sparty. Úřadujícího mistra posílí 29letý černohorský útočník Igor Gluščevič. Kanonýr podepsal s Pražany tříletou smlouvu s roční opcí a vedení celku neskrývalo radost. "Měl nabídky z Itálie, Španělska i Nizozemí. Dal přednost nám, máme tak kvalitního střelce," prohlásil šéf Vlastimil Košťál.

Foto: Novinky

DEFAULT TITLE

Článek

Právník Julius Kramarič z tuzemské firmy Chovanec a sport, která Gluščeviče během vyjednávání se Spartou zastupovala, tvrdí, že tak kvalitní hráč ze zahraničí ještě do Čech nepřišel. Uvedl také další důvody, které u fotbalisty rozhodly pro Prahu; zaujalo ho prý i samo město.

Gluščevič se po podpisu smlouvy vrátil do Nizozemska, aby si zařídil potřebné administrativní náležitosti z minulého angažmá; pak musí zamířit do Srbska a Černé Hory a tam získat trvalé vízum k pobytu v České republice. Do Prahy by mohl dorazit v závěru týdne a měl by se s novými spoluhráči 23. června zúčastnit prvního letního tréninku pod vedením Jiřího Kotrby.

V reprezentaci jen jednou

Gluščevič se narodil 30. března 1974 v černohorské Budvě na území tehdejší Jugoslávie. V tamním klubu také začal s fotbalem, potom hrával za Vojvodinou Novi Sad, v druhé španělské lize oblékal od roku 1996 tři sezóny dresy Extremadury a Betisu Sevilla, ročník 1999/2000 strávil v Arisu Soluň. Poslední tři roky odehrál v Utrechtu, kterému naposledy letos na jaře pomohl k výhře v Nizozemském poháru. Před dvěma týdny při finálovém vítězství 4:1 nad Feyenoordem vstřelil dvě branky.

V uplynulém ročníku dal Gluščevič šest ligových branek, celkem jich zaznamenal během svého utrechtského působení devětatřicet. Během své kariéry nastřílel v různých soutěžích 86 gólů v 247 zápasech, jednou nastoupil i v jugoslávské reprezentaci.

Další posily

Gluščevič tak téměř uzavřel posilování letenského klubu. Již dříve se Spartě upsali Radoslav Kováč, Jiří Rosický, Patrik Ježek a Pavel Krmaš. Pouze formalitou se zdá být dokončení příchodu Jiřího Němce a očekává se také dohoda s Libercem o výměně Petra Johany za nynějšího sparťana Michala Pospíšila.

Reklama

Související témata: