Hlavní obsah

Konečně, ulevilo se Stochovi, že už zase dává góly. A pro Slavii v pravý čas

Praha

Jásal, jako by právě rozhodl o titulu. Přitom se trefil „jen“ do brány Karviné. V pátečním ligovém prologu ovšem už podruhé, proto si vkleče na kolenou vychutnával euforii severní slávistické tribuny. „Víte, jak dlouho jsem na takové góly čekal? Po celou kariéru mě zdobily střely a trefy zdálky, ale ve Slavii jsem se zasekl, a ne a ne se prosadit,“ vykládal slovenský legionář v červenobílých službách Miroslav Stoch celý šťastný, že střeleckou trýzeň konečně zlomil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Stoch ze Slavie oslavuje svůj druhý gól během utkání s Karvinou.

Článek
Fotogalerie

Slavia si ho vyhlédla loni v létě v tureckém Fenerbahce právě proto, aby umocnil její ofenzivní sílu. Aby pálil zdálky, jak to dovede, dával góly, připojil se k nejlepšímu střelci týmu Škodovi.

„Jenže góly, které každý hráč do ofenzivy potřebuje, mi chyběly," netajil Stoch, že i na jeho vkus a zvyklosti bylo čekání na první branky ve slávistických službách příliš dlouhé. Vždyť první po letním příchodu od Bosporu vstřelil až v jarním derby na Letné, dvě další přidal nyní proti Karviné.

„Přišly ale v pravý čas. Liga vrcholí, dotahujeme se na Plzeň, takže bylo zapotřebí, abych už se také střelecky prosadil," liboval si slovenský záložník, že tentokrát zastoupil zraněného a nuceně střídajícího kapitána Milana Škodu a vývoj nepříznivě vyvíjejícího se zápasu otočil.

Slavia totiž v duelu s Karvinou zase inkasovala jako první. Stejně jako předtím doma se Zlínem nebo třeba v derby se Spartou.

„Tentokrát jsme přitom nezačali špatně. Kontrolovali jsme hru, měli i šance, ale jeden odkop od brány, prodloužený balón a opět prohráváme," povzdechl si nad scénářem, který se v posledních kolech pravidelně opakuje.

„Ukázali jsme ale charakter a zápas zvládli," cenil si Stoch obratu, k němuž zavelel právě on.

Trpišovský Stocha vychvaloval

„Když jsme hráli opravdu nejhůř, dostal nás gólem zpátky do hry. A pak přidal ještě druhý. Seděl mu mokrý terén, byl hodně aktivní, zahrál fantasticky. Byl prostě rozdílovým hráčem. Skrývá se v něm obrovský potenciál a jsem rád, že ho začíná naplňovat," chválil svého svěřence trenér Jindřich Trpišovský.

Aby ne, když Slavia přes hektický závěr naplněný obavami o výhru partii s Karvinou přece jen zvládla a získala tři potřebné body.

„Sami jsme udělali z utkání zbytečné drama. Proměnit všechny šance, mohli jsme vyhrát čtyři nebo pět jedna a nemuseli se strachovat. Podstatné ale je, že body máme a vytvořili jsme tlak na soupeře. Na Plzeň, která je v tabulce před námi, ale i na protivníky pošilhávající po naší druhé příčce také," cenil si Stoch výzvy vyslané ligový konkurentům.

„Závěr ligy může být ještě zajímavý. Uvidíme, jak si povede Sparta v neděli v Plzni. Za nás hrát nebude, protože sama body potřebuje, ale pomoci by nám mohla," věří, že se Slavia do hry o titul vítězstvím nmad Karvinou zase přihlásila.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice