Hlavní obsah

Bilance Sparty v Plzni je bídná. Jednoho specialistu na Viktorku ale přiveze

Praha

Kdyby se koukali jen na statistiku, snad by Letenští do Štruncových sadů ani nevyrazili. Vždyť Plzeň vyhrála šest z posledních sedmi vzájemných ligových zápasů. Viktoria navíc doma fotbalisty Sparty porazila v lize třikrát za sebou a na svém stadiónu neprohrála s Letenskými od srpna 2011 pětkrát po sobě. Pražané však přesto jednoho specialistu na rivala k nedělnímu šlágru přivezou. Jejich rumunský brankář Florin Nita ničil Plzeň na pohárové scéně v barvách FCSB.

Foto: Sparta.cz

Florin Nita se obrací v brance Sparty.

Článek

Jestliže sparťany tíží bídná bilance s Plzní, jejich gólman je světlou výjimkou. V aktuální sezóně chytal proti Viktorii již třikrát. A má aktivní bilanci dvou výher a jedné remízy při skóre 9:3.

„V předkole Ligy mistrů jsme přes ně postoupili. Doma jsme remizovali 2:2 a v Plzni vyhráli 4:1. V play off jsme však nepřešli přes Sporting," líčí Florin Nita v rozhovoru pro klubovou televizi.

Jeho FCSB pak narazilo na Plzeň znovu v základní skupině Evropské ligy. „Doma jsme vyhráli 3:0, ale zápas byl mnohem těžší, než skóre napovídá. Plzeň táhli Kolář a Krmenčík, dělali nám problémy. Ale hráli jsme týmově, proto jsme brali tři body," líčí rumunský brankář.

Až v odvetném duelu ve skupině Viktoria doma zvítězila 2:0, v brance FCSB ovšem stál Nitův kolega Vlad.

Lídrem soupeře je Kolář

„Největší zbraní Viktorie jsou krajní hráči. Křídla i obránci. Dobře si také pamatuji na Koláře, který je lídrem týmu. Umí spoluhráče namotivovat a dovést je za vítězstvím," míní Nita.

Se svým rumunským týmem byl v Plzni dvakrát. Věří, že zkušenosti se mu budou v neděli hodit.

„Není jednoduché si na nějaký stadión zvyknout po dvou zápasech. Výhodou však je, že už jsem v Plzni byl. Nejedu do neznámého prostředí," avizuje.

Sparta po sérii pěti remíz minule konečně vyhrála, porazila Duklu.

„Stejně jsem naštvaný, vítězství mělo přijít mnohem dřív. Od derby s Duklou se ale chceme odrazit a v důležitém zápase znovu vyhrát," přeje si Nita.

Utkání 24. kola Plzeň - Sparta se hraje v neděli od 18:00. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: