Hlavní obsah

Stáli při nás všichni svatí! Kouč Dukly velebí i svého gólmana

Praha

Kdyby v půli vedli o dva, tři góly, nikdo by se nedivil. Jenže fotbalisté Liberce by na Julisce nedali branku ani do sobotní půlnoci. Naopak Dukla byla v prvoligovém duelu stoprocentně produktivní - dvě šance, dva góly. Zatímco Pražané si výhrou (2:0) pomohli v boji o záchranu, Severočechy, usilující o evropské poháry, stála porážka pád na pátou příčku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Dukly Praha Filip Rada.

Článek
Fotogalerie

„Konečně domácí vítězství, pro nás obrovsky důležité. Nebyla k němu jednoduchá cesta. Stáli při nás všichni svatí a Radič (brankář Filip Rada) v bráně. Přestáli jsme tři šance v první půli, jednu na začátku druhé. Potom jsme udeřili, soupeř otevřel obranu, v závěru jsme přidali druhý gól," radoval se trenér Dukly Jaroslav Hynek.

Jeho tým doma na jaře jenom prohrával, proti Liberci sérii čtyř porážek v řadě zlomil. Pomohly k tomu góly Schranze a Holíka. Dukle se dýchá o něco lépe, co se však záchrany týče, vyhráno zdaleka nemá. „Dotáhl se Baník, vyhrálo i Slovácko. Situace je tedy podobná jako před tímto kolem. Dole je to pořádně natlačené. Před námi jsou tři zápasy se soupeři ze spodku tabulku, v nich musíme bodovat. Proti Liberci jsme udělali první krok, další musejí následovat. Ideálně hned příště na Slovácku," prohlásil Hynek.

Jeho mužstvo se po nezáživné zahřívací dvacetiminutovce dostalo pod tlak, do přestávky odolalo jen díky skvělému Radovi a mizerné koncovce hostů. Ti si vypracovali tři obrovské šance. Jenže Ševčík, Bartl ani Kerbr koncovku nezvládli. Po změně stran spálil další tutovku Dorley.

„Kdo na Julisce nebyl a koukl se na výsledek, řekl si, že nás Dukla musela mačkat. Z naší strany to byl ale hodně skučný výkon. Zklamali jsme ale v koncovce, nemáme nic," povzdechl si kouč Slovanu David Holoubek. Tentokrát se neposadil jarní fantom Pulkrab, žádný ze spoluhráčů ho v koncovce nezastoupil. „Nemůžeme to ale mít postavené jen na Pulkrabovi," povzdechl si Holoubek.

Liberec nedokázal profitovat z remízy z duelu Jablonec-Olomouc, konkurentů o pohárové příčky. O to víc ho prohra mrzela. „Zbraně ale neskládáme, chceme jít do pohárů, uděláme pro náš cíl maximum," dodal Holoubek, jehož celek prohrál podruhé za sebou. Příští týden k Nise přijede Slavia. Vrátí se Slovan na vítěznou vlnu? „Slavia to u nás nebude mít jednoduché," slíbil Holoubek.

Reklama

Související témata: