Hlavní obsah

Plzeň - Sparta 2:2Šlágr vítěze nepoznal, Viktoria tak vede ligu o pět bodů před Slavií

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kadlec 0 : 1
12. Řezník (vlastní) 0 : 2
30. Řezník 1 : 2
52. Hořava 2 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň
Aktualizováno

Emoce ani zásadní posuny ve skóre šlágru nechyběly. Jen vítěze nepoznal. Fotbalisté Plzně v dohrávce 24. ligového kola remizovali s pražskou Spartou 2:2, a tak je druhá Slavia stále ve hře o obhajobu titulu. Zatímco sešívaní ztrácejí na vedoucí Viktorii pět bodů, Letenským chybí už jen bod k posunu na pohárové příčky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost v podání Tomáše Hořavy z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Zápas Plzeň - Sparta nakonec skončil dělbou bodů

Pětigólový debakl v Ďolíčku nezůstal bez odezvy. Proti utkání na Bohemians se v základní sestavě Viktorie objevilo hned šest nových hráčů. Výraznou obměnou prošla hlavně obrana, uzdravit se pak stačil nejlepší ligový střelec Krmenčík.

Jestliže Plzeň slibovala po bídném začátku jara mobilizaci, začátek zápasu ji zaskočil. Již v 9. minutě Petržela lacino ztratil míč, Šural ho nacentroval za statickou obranu a Václav Kadlec z hranice malého vápna v pádu otevřel skóre.

Jarní nepohodou poznamenaný lídr tabulky pak další direkt schytal hned o tři minuty později. Plavšič dostal na svém křídle hodně prostoru, odcentroval před branku a Řezník, který ve stoperské dvojici nahradil Hájka, míč nešťastně tečoval do vlastní sítě. Hosté ještě navíc nevyužili další šanci, při níž Šural jen těsně nedosáhl na míč.

Viktoriáni však brzy zvedli hlavu. Ve 30. minutě Kopic přesně zahrál rohový kop, Řezník přeskočil Hovorku a ještě před chvílí psanec se zase stal hrdinou. Obraz hry se rázem změnil. Letenští propadli panice a na jejich branku se začal valit jeden útok za druhým. Vyrovnání měl na kopačce Kolář, ale selhal.

Co si Sparta nevykoledovala ještě do přestávky, dostalo se jí hned sedm minut po ní. Roh kopal tentokrát Zeman, při bránění zaspal Zahustel a hlavou skóroval Hořava.

Až poté zase začali hrát i hosté, Kadlecovu šanci zlikvidoval pohotový Kozáčik. Když se sparťané dožadovali penalty za zákrok na Frýdka, do hry poprvé vstoupil videorozhodčí. Nářkům za pravdu nedal.

Deset minut před koncem mohl rozhodnout plzeňský Bakoš, nedokázal však přehodit ležícího brankáře Nitu.

Fotbalová liga - 24. kolo:
Viktoria Plzeň - Sparta Praha 2:2 (1:2)
Branky: 30. Řezník, 52. Hořava - 9. V. Kadlec, 12. vlastní Řezník. Rozhodčí: Proske - Paták, Kubr - Zelinka (video). ŽK: Krmenčík, Řezník, Hubník - Štetina, Nita, Frýdek, Hovorka. Diváci: 11 623.
Plzeň: Kozáčik - Havel, Řezník, Hubník, Limberský - Hrošovský, Hořava - Petržela (28. Zeman), Kolář (46. Bakoš), Kopic - Krmenčík (75. Chorý). Trenér: Vrba.
Sparta: Nita - Zahustel, Hovorka, Štetina, M. Frýdek - Kulhánek - V. Kadlec (75. Biabiany), Stanciu, Kanga, Plavšič (90. Sáček) - Šural (87. Lafata). Trenér: Hapal.

Reklama

Související témata: