Hlavní obsah

Jindřišek si dá další rok v Ďolíčku. Až skončí, možná z něj bude instalatér

Praha
Aktualizováno

Klokani si svých osobností váží. Trenér Martin Hašek od nich dostal minulý týden smlouvu na další tři roky. Teď přišel na řadu i nestárnoucí kapitán. Sedmatřicetiletý fotbalista Josef Jindřišek podepsal s Bohemians 1905 novou smlouvu na příští sezónu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Josef Jindřišek si prodlouží angažmá v Bohemians.

Článek

Roky mu přibývají, přesto je jeho přínos pro tým nesporný. A statistiky ukazují, že i v sedmatřiceti letech stále dokáže v utkání naběhat víc kilometrů než drtivá většina mladších ligových hráčů. Klokani si proto jeho služby pojistili i na příští sezónu.

"Z prodloužení smlouvy mám opravdu dobrý pocit. Asi odvádím dobrou práci, a proto o mě mají zájem," pochvaluje si Josef Jindřišek v rozhovoru pro klubový web.

Ještě v aktuální sezóně může pokořit hranici 300 ligových startů. "Třístovku bych určitě chtěl zvládnout. Na jubiljení cifru se trochu i soustředím, ale kam až půjdu dál, na to už nemyslím," usmívá se záložník, který po ukončení profesionální kariéry hodlá pokračovat ještě na amatérské úrovni. "Bez fotbalu bych nedokázal být. Postupně asi půjdu soutěžemi níž a níž," avizuje.

Samozřejmě už přemýšlí, co bude dělat po kariéře.

"Spousta lidí se mě ptá, jestli si udělám trenérskou licenci. Asi by mě bavilo předávat zkušenosti mladým. Ale jsem vyučený instalatér, což mám tak trochu v záloze. Instalatérství se vůbec nebojím, občas se k němu dostanu a moc mě baví," přemítá Jindřišek.

Reklama