Hlavní obsah

Mílový krok k záchraně. Může se nám o něco lépe dýchat, těší zlínského kapitána Jiráčka

Mladá Boleslav

Karty před zápasem byly rozdány jasně: vítěz udělá velký krok k záchraně, poražený celek naopak bude čekat perný finiš. Mnohem veseleji bylo po sobotním duelu v kabině Zlína, který díky gólu Vukadinoviče v Mladé Boleslavi vyhrál 1:0. „Pro nás jde o nesmírně důležité tři body. Trápili bychom se dole, takhle jsme odskočili," pochvaloval si trenér Vlastimil Petržela.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Zlína se radují z gólu proti mladé Boleslavi, druhý zprava autor branky Vukadin Vukadinovič.

Článek

„Může se nám o něco lépe dýchat. Bodů k záchraně nám stačí už jen pár," doplnil zlínský kapitán Petr Jiráček. Na tváři mu hrál spokojený výraz. Moravané mají pět kol před koncem na předposlední Baník náskok šesti bodů.

Napak Boleslav jen čtyři. „Sezóna rozhodně není zvládnutá, každý zápas je pro nás strašně důležitý," uvedl záložník Jiří Valenta. Přitom kdyby Středočeši zvládli koncovku, byli z nejhoršího venku oni. Jenže v závěru prvního poločasu zahodili dvě velké šance, hned po přestávce třetí. A když jim pak Vukadinovič zasadil úder, už se nezvedli.

„Prohráli jsme zápas, který jsme prohrát neměli. V první půli jsme měli šance. Od chvíle, kdy dal gól, byl ale fotbalovější soupeř. Úsekem po obdržené brance jsem hodně zklamaný. Cítil jsem z týmu nervozitu, což nechápu. Rozumím situaci, že když se hráči podívají na tabulku, není to komfortní. Máme ale zkušené kluky, taková utkání by měli zvládat," povzdechl si kouč Jozef Weber.

„Měli jsme vyhrát. Byli jsme lepší, měli víc šancí. Jenže nemáme doma zase nic," narážel Valenta na domácí komplex. Boleslav na svém stadiónu totiž nevyhrála od 5. října, s 9 body je doma nejhorším celkem. Venku získala o plných 8 bodů víc.

„Snažíme se na sérii nemyslet, v hlavách ale asi máme, že doma nevyhráváme. Což je špatně. Aspoň, že body děláme venku. Tam dáváme góly, doma bohužel ne," podotkl Valenta.

Reklama

Související témata: