Hlavní obsah

Juliska si oddechla, uhlobaron Paukner nejvíc. Dukla je už téměř zachráněna, takže ji může prodat

Praha

Museli dostat gól a prohrávat, aby jim došlo, že nejen Brnu, ale i jim jde o holý ligový život. „A díky bohu jsme ho dostali, což nás nabudilo, takže jsme začali konečně hrát,“ přiznával útočník Dukly Ivan Schranz, že jeho mužstvo prostě facku potřebovalo. V zápase dvou nejhorších celků jara hráli totiž i Pražané o další existenci. A nejen ligovou, protože kdo ví, co by je čekalo, kdyby z nejvyšší soutěže sestoupili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Dukly se radují z výhry a záchrany, kterou mají na dosah.

Článek
Fotogalerie

Majitel klubu Petr Paukner totiž Duklu prodává, dokonce i kupce našel, jenže ten si stanovil podmínku - mužstvo se musí v lize udržet.

Po výhře nad Brnem v prologu k 26. ligovému kolu si může jeden z nejbohatších Čechů oddechnout. Dukla samozřejmě také.

„Můžeme být malinko klidnější, ale jistotu pořád ještě nemáme," přiznával trenér Jaroslav Hynek, že po tříbodovém zisku se mu bude usínat lépe. A jeho svěřencům se bude ve zbývajících čtyřech kole lépe dýchat, o tom také není pochyb.

S 29 body, které má Dukla momentálně na kontě, by se z ligy letos sestupovat nemělo.

„Však také cítíme úlevu, i když dobojováno ještě není. Byl to důležitý zápas, který jsme zvládli, ale nějaké body budou ještě zapotřebí," připomínal střelec jednoho z gólů Dukly Ivan Schranz, že stát se může ještě cokoli.

„Už v příštím kole v Karviné bychom proto chtěli záchranu potvrdit. Pak nás totiž čekají samí těžší soupeři," vypočítával Schranz, že v závěru ligy hraje Dukla doma se Slavií, jede do Mladé Boleslavi a končí na Julisce proti Plzni.

„Udělali jsme krok, který byl velice těžký, ale zároveň i nesmírně důležitý. Šlo o první ze tří zápasů proti konkurentovi ze sestupového pásma, my ho hlavně díky zkušenostem zvládli a tím přenesli tlak na soupeře," zamýšlel se nad současnou konstelaci ve spodní poloviny tabulky kouč Dukly.

„Nebylo přitom nic příjemného v takovémto duelu prohrávat 0:1. Zvlášť, když jsme hráli doma. Důležité bylo, že se nám povedlo ještě do přestávky vyrovnat, protože šlo o rozhodující moment celého střetnutí," dodával slovenský legionář Schranz.

„A navíc jsme brzy po změně stran dali druhou branku, což bylo také skvělé. Dostavil se potřebný klid a v dalším průběhu zápasu už jsme hráli dobře," glosoval trenér Hynek druhý moment, jenž rozhodl partii mužstva s nehorší obranou v lize, tedy jeho Dukly, s týmem s nejhorším útokem, tedy Brna.

Proto jsou teď na Julisce spokojeni všichni. Hráči, trenér i uhlobaron Paukner, kterého pět působení ve fotbale přišlo na čtvrt miliardy korun.

Teď už je záchrana Dukly téměř jistá, takže může dovést do konce chystaný prodej klubu a pak už jen sledovat, jak bude ve fotbale utápět peníze někdo jiný.

Reklama

Související témata: