Hlavní obsah

Fanoušci Sparty ničili v Ostravě stadión, pět osob bylo zadrženo

Ostrava
Aktualizováno

Pět mužů skončilo při utkání fotbalové ligy v Ostravě v rukou policie. Během zápasu příznivci Sparty demolovali zařízení stadionu, házeli části sedaček a pyrotechniku na plochu i do míst, kde se nacházeli pracovníci bezpečnostní agentury. Během utkání policisté zadrželi tři muže, další dva pak ještě po zápase, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fanoušci Sparty vylamovali sedačky a házeli je na ochranku a policisty.

Článek
Fotogalerie

Během utkání museli na stadionu zasahovat policisté speciální pořádkové jednotky. Zadrželi tři muže ve věku 38, 32 a 27 let. "Orientační dechové zkoušky vykázaly hodnoty přesahující dvě promile alkoholu," řekla Holčáková. Muži jsou podezřelí z poškození cizí věci, výtržnictví a násilí proti úřední osobě.

"Dle prvotních informací přesáhla škoda, jež byla způsobena poškozením zařízení stadionu, 200 000 korun. Poškozeny byly desítky sedaček v sektoru, kde pobývali fanoušci pražského týmu," uvedla mluvčí.

Po utkání museli policisté řešit fyzický konflikt mezi fanoušky. Zadrželi šestatřicetiletého muže, který podle dosavadních zjištění zaútočil ve vlaku jedoucím z Ostravy na jednadvacetiletého mladíka.

"Orientační dechová zkouška podezřelého přesáhla 2,7 promile alkoholu. Výslech bude možné konat v době, kdy nebude ovlivněn alkoholem," řekla Holčáková. Pátým zadrženým byl sedmadvacetiletý muž, který z nástupiště hodil na vlak s fanoušky láhev. "V průběhu opatření byly pořízeny obrazové záznamy, které budou policisté dále analyzovat a zjišťovat totožnost osob, jež se dopouštěly protiprávního jednání," uvedla mluvčí.

Na utkání dohlížely desítky policistů, kterým pomáhali také strážníci. Zapojeni byli policisté pořádkové i dopravní policie, kriminalisté, specialisté z antikonfliktního týmu či speciální pořádková jednotka.

V Ostravě to byl první vyprodaný zápas od loňského května, kdy Baník slavil postup do ligy. Domácí vyhráli 3:2 a oživili naděje na záchranu. Baník na předposledním místě tabulky ztrácí na nesestupové příčky už jen bod.

Reklama

Související témata: