Hlavní obsah

Statistika: Bolka má krále sprinterů, vytrvalcem je objev z Olomouce

Praha

Soutěž se blíží ke konci, je třeba se obětovat pro splnění cílů. Žádný div, že také 26. kolo fotbalové HET ligy nabídlo řadu zajímavých běžeckých výkonů. Nejvíc metrů naběhal defenzivní záložník Olomouce Jiří Texl, ve sprintu zase zářil Tiémoko Konaté z Mladé Boleslavi. Snažil se i Portugalec Danny, slávista ve 34 letech naběhal šestou největší porci ze všech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tiémoko Konaté z Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Nejlepším maratóncem kola se stal olomoucký objev sezóny Jiří Texl. Urazil 12 354 metrů a zastínil tak i druhého Jiřího Valentu se třetím Martinem Haškem, čtvrtou příčku sebral Ibrahim Traoré před Tomášem Součkem.

Ve sprintu vypálil všem rybník Afričan Tiémoko Konaté, jenž po přestupu ze Sparty chytá druhou fotbalovou mízu v Mladé Boleslavi. Zaznamenal 446 metrů ve sprintu, ani to ale jeho týmu nepřineslo tři body z Jihlavy.

Hned za Konatém pak v pořadí největších rychlíků skončili Néstor Albiach, Tomáš Přikryl, Jan Navrátil a tahoun Sparty Václav Kadlec. Konaté si navíc připsal i nejvíc sprintů (25), na svůj první vstřelený gól po příchodu do Boleslavi ale stále čeká.

Mezi týmy toho nejvíc naběhali hráči Bohemians (117 864 metrů), kteří pod vedením Martina Haška okupují čelo statistiky vytrvalců celkem pravidelně. Ve sprintu zase naběhali nejvíc fotbalisté Mladé Boleslavi (1873 metrů).

Reklama