Hlavní obsah

Nedostává góly, proto Slovácko drží akcie na záchranu

Praha

Stále jsou ve složité situaci, naději na záchranu však mají. Fotbalisté Slovácka v posledních čtyřech kolech ani jednou neinkasovali, defenziva je drží nad vodou. Posledně v Edenu se proměnila v tuhý beton, efekt v podobě bodu za remízu 0:0 však přinesla. „Kdo může dneska v lize kromě Plzně a Sparty říct, že jede bodovat na Slavii,“ usmívá se zkušený obránce Jiří Krejčí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tam je záchrana...! Trenér Slovácka Michal Kordula během utkání na Slavii.

Článek
Fotogalerie

Jiní by nad remízou z Edenu plesali, kouč Slovácka ovšem nejásá. Je kritický.

„S obrovským štěstím jsme proti hodně kvalitnímu soupeři uhráli bod. Mě však také zajímá, jak se na hřišti prezentujeme. Rozhodně nechci, abychom hráli takhle," ujišťuje trenér Michal Kordula.

Jenže k záchraně je třeba sbírat body. A jeden ze Slavie může být nakonec třeba zlatý. Slovácko se čtyři kola před koncem drží tři body nad předposlední Ostravou.

„Bod ze Slavie je určitě zajímavý. Je plusový a na konci se bude počítat. S Baníkem máme lepší bilanci vzájemných zápasů, musí tedy vyhrát a ještě bodovat, aby nás přeskočil," poukazuje obránce Jiří Krejčí.

Ztráta Daníčka velkou komplikací

Spolu s kolegou Břečkou drží obranu před gólmanem Hečou.

„Oba stopeři hrají dobře, stejně jako Daníček na pozici šest. Tým je zodpovědný a pracovitý, nevypustí jedinou situaci. Ale musíme také dávat góly, bez nich to nepůjde," líčí trenér Kordula.

Právě Daníček ovšem vyfasoval v Edenu osmou žlutou kartu, takže bude chybět v příštích duelech proti Teplicím a v Plzni.

„Obrovská kaňka na zápase se Slavií, pro nás velká komplikace. Dopustí se jediného faulu za zápas, a hned dostane kartu... Kdo ho v sestavě nahradí, musí ho zastoupit," má jasno Kordula.

Reklama