Hlavní obsah

Český fotbal pláče. Bývalý fotbalista Sparty Pergl si vzal život

Praha
Aktualizováno

Český fotbal zasáhla tragédie. Ve věku čtyřiceti let zemřel Pavel Pergl, když si sám sáhl na život. Pergl, který během kariéry hrál například za pražskou Spartu a získal s ní dva mistrovské tituly, naposledy působil ve Velké Bíteši, klubu z divize D. Informaci o smrti hráče potvrdil Sport.cz sportovní manažer klubu Jiří Míka. „Je to šokující zpráva, bohužel pravdivá," řekl ve středu večer do telefonu.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Pergl na archivním snímku ze sezóny 2005/06, kdy hrál za pražskou Spartu.

Článek

Okolnosti úmrtí hráče nechtěl funkcionář moravského klubu komentovat. „Tu zprávu mi volala jeho přítelkyně. Nic víc o tom nevím a ani to nechci víc komentovat," řekl smutným hlasem Míka. Podle informací deníku Sport se Pergl oběsil v německém Magdeburku, kde s přítelkyní žil.

Se Spartou získal Pergl dva tituly a zahrál si i v osmifinále Ligy mistrů. Nastupoval také za Blšany, Drnovice a Příbram, v roce 2006 odešel do Drážďan. Naposledy byl registrován v divizní Velké Bíteši.

Český fotbal tak truchlí potřetí v rozmezí roku. Loni v dubnu se v Turecku oběsil obránce Viktorie Plzeň František Rajtoral. O necelý měsíc později pak podobně zemřel i další bývalý hráč Viktorie David Bystroň.

Reklama

Související témata: