Hlavní obsah

Sparta jako na houpačce. V Baníku jsme se babrali celý týden, netají král soubojů

Praha

Marně si lámou hlavou nad svou houpačkou. Doma fotbalisté Sparty vyhrávají, venku jen paběrkují. A stále neví proč. „Dobrá otázka. Kdybychom znali odpověď, tak problém vyřešíme. Doufám, že teď už snad bude vše dobré a tři body potvrdíme i venku,“ doufá záložník Jiří Kulhánek po výhře 2:1 nad Zlínem a před cestou do Jihlavy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Baroš z Baníku Ostrava a Jiří Kulhánek ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Také kapitán reprezentačního týmu do 21 let může být příkladem, jak málo stabilní výkony Sparty jsou.

„Byl jedním z hráčů, jejichž výkon v Ostravě nás překvapil ve špatném slova smyslu," říká na adresu Jiřího Kulhánka trenér Pavel Hapal. „Jinak se ale za mého působení vyvíjí velmi dobře. Proti Zlínu se vrátil zpět ke svému dobrému výkonu. Je hodně důležitým hráčem, protože dokáže získat spoustu ztracených míčů. Myslím, že z celé ligy má nejvíc vyhraných soubojů," cení si kouč.

Mladý záložník netají, že nálada po návratu z Ostravy za moc nestála. „Atmosféra v týmu nebyla moc dobrá. Celý týden jsme se v porážce na Baníku babrali. Všichni jsme se těšili na domácí zápas, až budeme moci zklamání napravit," líčí Kulhánek.

Třetí místo, aktuální cíl

Důležité tři body mužstvo získalo, a tak stále zůstává ve hře o poháry.

„Tabulku ani moc nesledujeme. Chceme skončit co nejvýše. Víme, že na první ani druhé místo už nedosáhneme, ale chceme skončit třetí. To je pro nás aktuální cíl."

Mladého záložníka může těšit pevná pozice v sestavě, kterou po návratu z podzimního hostování v Liberci na Letné získal.

„Je pravda, že se na hřišti cítím čím dál lépe. Uvidíme, jak to bude dál."

Ve středové řadě kryje záda ofenzivně laděným borcům, jakými jsou Kanga či Stanciu. Takže se dost naběhá...

„Je trochu náročnější čistit prostor za nimi, ale problém v tom nevidím," usmívá se Kulhánek. „Asi nemusím nikomu říkat, že zmínění kluci umí s balónem, nebojí se hrát jeden na jednoho a chtějí každý míč. Pro mě jako pro mladého hráče je skvělé zahrát si s nimi v zápase nebo jen na tréninku," ujišťuje.

Reklama

Související témata: