Hlavní obsah

Jihlava se zvedla a Liberec smetla. Obrovský krok k záchraně, raduje se dvougólový Dvořák

Kabina Jihlavy se U Nisy otřásala, jako by právě vyhrála titul. Vysočina dobyla Liberec 3:1 a díky třem bodům se výrazně přiblížila k vytoužené záchraně mezi elitou. Slovan se sice dostal na konci první půle do vedení gólem Matěje Pulkraba, skóre však po přestávce otočil během čtvrthodiny hostující útočník Pavel Dvořák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Velkou radost mají fotbalisté Jihlavy...

Článek

Jak velký krok k záchraně jste udělali?

Podle mě obrovský. Máme ještě tři zápasy do konce a myslím, že jedno vítězství už bude znamenat jistotu. Pro nás je to obrovsky důležitá výhra.

Vypadalo to, jako by do druhého poločasu nastoupila ve srovnání s prvním úplně jiná Jihlava. Co jste změnili?

To nedokážu přesně pojmenovat. Paradoxně asi to nejlepší, co se nám mohlo stát, že jsme dostali gól do poločasu. A druhý poločas jsme do toho šlápli. Najednou jsme sbírali odražené balóny, byli jsme aktivnější, vytvářeli si více příležitostí, když do vápna chodilo více centrů. A vyústily z toho tři branky.

Co vám trenér Martin Svědík o poločase říkal?

Že je to od nás málo. Sami jsme to věděli, že s tohle hrou bychom v Liberci neuspěli a že nám nezbývá nic jiného, než se zvednout a hrát lépe.

Což jste splnili do puntíku. Ostatně jste mohl vstřelit druhý gól už v 66. minutě, kdy vaši střelu gólman Hladký vyrazil. Co byste zpětně udělal jinak?

Měl jsem to hrát z jedničky. Jak jsem si to převzal, gólman byl rychle u mě. Pak už to bylo těžké.

Z pěti posledních zápasů jste dokázali čtyřikrát zareagovat na nepříznivý výsledek. O čem to svědčí?

O nějakém charakteru týmu a jeho síle. Dřív nám tohle nešlo. Nepamatuju si, kdybychom předtím nějaký zápas zremizovali nebo snad dokonce otočili, když jsme prohrávali... Ale když jsme porazili Slavii a vyhráli jsme v Plzni, věděli jsme, že na to máme a že každý může vyhrát s každým. Rozhodně jsme jeli do Liberce vyhrát.

Reklama

Související témata: