Hlavní obsah

Ševci o záchraně nepochybují. Doma nebo venku, jedno kde...

Praha

Mají úplně jiné starosti. Zatímco loni touto dobou se fotbalisté Zlína blížili k zisku MOL Cupu a tím pádem i historickému postupu do Evropské ligy, teď nemají tři kola před koncem ligy jistotu záchrany. Na předposlední Karvinou mají k dobru jen tři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Zlína Petr Jiráček během utkání na Spartě. Během kariéry za pražský tým rovněž hrál.

Článek
Fotogalerie

Nepřijeli do Prahy kompletní, a tak se senzačním bodovým ziskem na Letné ani moc nepočítali. Po těsné porážce 1:2 však ševci litují, že nebyli na Spartě odvážnější.

„Nastoupili jsme ustrašeně. Nevím proč. Samozřejmě situace není jednoduchá. V týmu je plno mladých kluků, kteří ještě nemají moc zkušeností. Ale ve druhém poločase jsme dokázali, že fotbal hrát umíme. Je škoda, že jsme odvážně nezačali už od začátku," lituje zlínský kapitán Petr Jiráček.

Víru v záchranu však neztrácí. „Nálada není bůhví jak radostná, ale neupadáme do nějaké schízy. Víme, že záchranu pořád máme ve svých rukou a pořád před sebou máme tři kola, ve kterých potřebujeme nějakým způsobem uhrát tři body. Víme, že to bude ještě hodně těžké, ale dáme do toho všechno, aby se ve Zlíně liga zachránila," ujišťuje Jiráček.

Trenér Vlastimil Petržela možnost sestupu vůbec nepřipouští.

„Jednoznačně, my se zachráníme! Jestli doma s Olomoucí nebo pak s Libercem, nebo v derby na Slovácku, jedno kde. Potřebujeme ještě jednu výhru nebo dvě remízy. Se zápasem na Spartě jsem po pravdě moc nepočítal, v zázrak jsem nevěřil," kalkuluje kouč.

Reklama

Související témata: