Hlavní obsah

Poslední výstraha pro Spartu. Hrozí jí, že venku bude hrát bez fanoušků

Praha
Aktualizováno

Vyprodaný šlágr má následky. Disciplinární komise potrestala fotbalovou Spartu za nesportovní chování fanoušků v utkání v Ostravě pokutou 150 tisíc korun a trestem odehrání jednoho venkovního utkání bez přítomnosti hostujících fanoušků s podmíněným upuštěním od výkonu trestu se zkušební dobou nejbližších dvou venkovních utkání. Baník za porušení pořadatelských povinností zaplatí 100 tisíc.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fanoušci Sparty v Ostravě vylamovali sedačky a házeli je na ochranku a policisty.

Článek

Letenští patří ke klubům, které platí za výtržnosti fanoušků prakticky neustále. V Ostravě její příznivci pronesli do hlediště a použili pyrotechniku, poškozovali zařízení stadiónu.

„Ze strany sparťanských fanoušků se jedná o opakované ničení zařízení stadiónu při venkovních utkáních pražského klubu. Proto disciplinární komise vyslala varovný signál, že bude-li se podobné chování na jednom z příštích dvou venkovních utkání Sparty opakovat, na další zápas sparťanští fanoušci nepojedou," varuje Richard Baček, předseda komise.

Pokutu 50 tisíc korun za porušení povinnosti pořádajícího klubu dostal Jablonec za derby proti Liberci a také Plzeň kvůli utkání s Karvinou.

Další prohřešky fanoušků, včetně výtržností během finále poháru Slavia - Jablonec, projedná disciplinárka na příštím zasedání.

Pokud jde o hráče, jedno kolo kvůli čtyřem žlutým kartám vynechají Jan Holenda, Lukáš Holík (oba Dukla), Milan Havel, Roman Hubník (oab Plzeň) a Jan Kalabiška (Karviná).

Reklama

Související témata: