Hlavní obsah

Spartu drtí venkovní komplex. V Jihlavě chce výhru i pro vážně zraněného Drchala

Praha
Aktualizováno

Stále mají reálnou naději na třetí místo v tabulce, které bude nesjpíš místenkou do základní skupiny Evropské ligy. Aby však fotbalisté Sparty mohli na přibližně 70 miliónů korun a klidné léto aspirovat, budou muset hned v Jihlavě zlomit venkovní komplex. Letenští v sedmi posledních ligových zápasech na hřištích soupeřů nevyhráli (5 remíz, 2 prohry). Naposledy se radovali v říjnu v Jablonci...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Drchal oslavuje vedoucí gól Sparty na Slovácku.

Článek

Jedno je jasné. Sparta se bude muset nejen na Vysočině, ale delší dobu obejít bez útočníka Václava Drchala. Člen reprezentačního výběru do 19 let minulý pátek nedohrál ligové utkání se Zlínem a podle deníku Sport si přetrhl zkřížený vaz v koleni.

Drchal proti Zlínu nastoupil v základní sestavě, ale už ve 32. minutě musel kvůli zranění střídat. Pro osmnáctiletého útočníka šlo o teprve třetí soutěžní zápas v prvním týmu Sparty, ve kterém letos dostal poprvé šanci. Premiéru si odbyl v prvním jarním kole proti Slovácku a hned se uvedl gólem.

Káru tak dál musejí tlačit především zkušení.

Vysočina hraje o holé přežití

„Víme, že nás čeká těžký zápas. Jihlava pořád hraje o záchranu, takže utkání bude velmi náročné. Navíc proti Spartě mají ještě větší motivaci," uvědomuje si v rozhovoru pro klubovou televizi obránce Costa.

„Vysočina bude hrát o holé přežití, čeká nás těžký duel. Jsou nepříjemní v přechodové fázi, po získání míče hrají rychle kolmo dopředu. Musíme tedy eliminovat hloupé ztráty míče a hrát s maximálním nasazením. Myslím, že už jsme poučeni ze zápasu s Baníkem a teď navážeme na výkon proti Zlínu," přeje si trenér Pavel Hapal.

Sparta v posledních dvou výjezdech na Vysočinu nevyhrála a nedala ani gól (remíza, prohra).

„Teď myslíme jenom na vítězství. Náš kádr šlape dohromady, v kabině je znát spousta pozitivních věcí. Všichni už rozumí, co je Sparta. Všichni pracují pro mužstvo, což je teď naše síla. Chceme teď vyhrát všechny zbývající zápasy a uvidíme, co z toho na konci sezóny bude," ujišťuje Costa.

Jihlava hostí Spartu v předehrávce 28. kola od 17:30 před kamerami ČT sport, zápas můžete sledovat v on-line reportáži na Sport.cz.

Reklama

Související témata: