Hlavní obsah

Zlín - Olomouc 1:4Olomouc vyhrála ve Zlíně a vrátila se na třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Řezníček 0 : 1
42. Bačo (vlastní) 0 : 2
52. Železník 1 : 2
54. Řezníček 1 : 3
89. Houska 1 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Sigmy Olomouc zvítězili ve 28. kole první ligy ve Zlíně 4:1 a vrátili se na třetí místo v tabulce. K výhře Sigmě výrazně dopomohl útočník Jakub Řezníček, který vstřelil dva góly a další po jeho akci si srazil do vlastní sítě obránce Ondřej Bačo. V 89. minutě přidal čtvrtý gól David Houska. Jediný gól Zlína zaznamenal Lukáš Železník. Sigma už osmkrát po sobě neprohrála.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Sigmy Olomouc se radují z gólu na hřišti Zlína.

Článek
Fotogalerie

Aktivně hrající Olomouc udeřila poprvé už v 7. minutě, kdy si na pravé straně Zahradníček obhodil obránce Bartošáka a Plšek našel před brankou volného Řezníčka, který otevřel skóre utkání. Rychle inkasovaný gól hodně srazil sebevědomí domácích fotbalistů. Snaha o přechod do protiútoků většinou končila na nepřesné kombinační souhře, nakopávané míče pohodlně sbírali zadáci Sigmy nebo končily v náruči brankáře Buchty.

Sigma hrozila rychlými akcemi po stranách, kde táhli většinu akcí Zahradníček a Falta. Vydatně jim pomáhal Řezníček, jenž stačil operovat nejen ve středu pole ale i na hrotu útoku. Obrana Ševců často působila hodně bezradným dojmem.

Ve 25. minutě propásl po sólu možnost zvýšit skóre Vepřek, když sám před Zlámalem netrefil branku. Podobnou příležitost neproměnil ve 37. minutě ani Plšek.

Důrazněji hrající Sigma tlak zúročila před přestávkou. Ve 42. minutě dostal za obranu míč Řezníček, jehož střelu stačil Zlámal vyrazit a ve snaze zabránit Řezníčkovi v dorážce si srazil míč do vlastní sítě stoper Bačo.

Po změně stran svitla na chvíli Ševcům naděje na zvrat. V 52. minutě brankář Buchta neudržel tvrdou ránu Bartošáka ze dvaceti metrů a odražený míč dorazil hlavou do sítě Železník. Ovšem o dvě minuty později Řezníček unikl po levé straně v trestném území obešel stopera Baču a střelou k tyči přidal třetí branku Olomouce.

Zlín se ještě v závěru zápasu snažil o zvrat, v koncovce si však neporadil s brankářem Buchtou. Ten stačil zlikvidovat vyložené šance Hronka a Železníka. Naopak v 89. minutě děravá zlínská obrana neuhlídala Housku, který prostřelil brankáře Zlámala.

Ševci stále nemají jistotu záchrany a prohrou prodloužili svou mizernou domácí bilanci, kdy po návratu do ligy na jaře ve třech sezonách ještě nevyhráli.

28. kolo první fotbalové ligy
Fastav Zlín - Sigma Olomouc 1:4 (0:2)
Branky: 52. Železník - 7. a 54. Řezníček, 42. vlastní Bačo, 89. Houska. Rozhodčí: Královec - Mokrusch, Vít. Bez karet. Diváci: 4112.
Zlín: Zlámal - Matejov, Bačo, Gajič, Bartošák - Jiráček, Hnaníček - Ekpai (46. Vukadinovič), Hronek, Holzer (67. Beauguel) - Železník (83. Džafič). Trenér: Petržela.
Olomouc: Buchta - Hála, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, Houska, Kalvach, Plšek (89. Yunis), Falta (80. Moulis) - Řezníček (71. Polom). Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: