Hlavní obsah

Jablonec doma nezaváhal a je před Spartou, naděje na záchranu Zbrojovky žije

Praha
Aktualizováno

To byla ostuda. Fotbalisté Teplic doma ve 28. kole HET ligy prohráli s Brnem 1:4, hosté jsou díky tomu dál ve hře o udržení. Bohemians pro změnu podlehli ve Vršovicích s Mladou Boleslaví 1:3 a také Středočeši získali důležité záchranářské body. Jablonec ve třetím nedělním duelu vyhrál nad Karvinou 2:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Střele karvinského gólu Pavel Dreksa v hlavičkovém souboji s jabloneckým střelcem Janem Chramostou.

Článek
Fotogalerie

Zbrojovce sice zní stále Osudová, ale kdo čekal, že bude již v neděli večer druholigová, má smůlu. Brňané totiž ovládli duel v Teplicích, kde vyhráli 4:1. Už před poločasem skóroval mladý útočník Růsek a po přestávce Zbrojovka vedla dokonce už o čtyři branky. Tepličtí pak ostudný debakl korigovali zásahem Vaněčka.

Hodně důležité body získala ve Vršovicích Mladá Boleslav. Ta protrhla výsledkovou bídu na hřišti Bohemians vítězstvím 3:1. Klokani přitom doma neprohráli od září a jejich série trvala devět utkání. Středočeši strhli vítězství na svou stranu v úplném závěru, kdy se trefil obránce Chaluš a zkušený střelec Magera.

Jablonec ve středu prohrál finále poháru se Slavií a promarnil první šanci na přímý postup do Evropské ligy. Teď ale doma vyhrál nad Karvinou 2:1 a posunul se na čtvrtou příčku před Spartu.

Program 28. kola fotbalové HET ligy:
Pátek
Jihlava - Sparta 0:1
Sobota
Ostrava - Liberec 1:1
Zlín - Olomouc 1:4
Plzeň - Slovácko 1:1
Neděle
Teplice - Brno 1:4
Branky: 86. Vaněček - 18. Růsek, 50. Acosta, 69. Bazeljuk, 84. Krejčí
Bohemians - Ml. Boleslav 1:3
Branky: 40. Vaníček - 27. Konaté, 85. Chaluš, 87. Magera.
Jablonec - Karviná 2:1
Branky: 34. Chramosta, 71. Doležal - 63. Dreksa
Pondělí
18:00 Dukla - Slavia

Reklama