Hlavní obsah

Statistika: Běžcům vládli Sadílek s De Azevedem

Praha

Fotbalová HET liga jde do finiše, je třeba sebrat poslední zbytky sil. Nejpilnějším běžcem 28. kola se stal záložník Slovácka Lukáš Sadílek, který urazil 12 410 metrů. Nejrychlejším mužem víkendu byl pro změnu baníkovec Carlos de Azevedo, jenž ve sprintu naběhal 368 metrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Plzně Matúš Kozáčik inkasuje gól od Filipa Kubaly ze Slovácka (vlevo), přihlíží jeho spoluhráč Lukáš Sadílek.

Článek
Fotogalerie

Slovácko bylo na hřišti vedoucí Plzně pod těžkou palbou, i díky skvělému výkonu brankáře Milana Heči ale dokázalo získat bod. Vděčit za něj může také talentovanému záložníkovi Lukáši Sadílkovi (22 let), jenž se s téměř 12 500 naběhanými metry stal nejlepším maratóncem kola.

Až za ním se seřadili František Bilovský z Dukly, zlínský Josef Hnaníček, viktorián Tomáš Hořava a zlínský Petr Jiráček. První desítku pak uzavřel ostravský klenot De Azevedo, který navíc dominoval mezi sprintery.

Ve sprintu totiž urazil 368 metrů, čímž zastínil i druhého Petra Hronka ze Zlína, brněnského Rafaela Acostu, Jana Jurošku ze Slovácka i sparťanského Ondřeje Zahustela. Na osmém místě byl pak olomoucký Jakub Řezníček, jenž dvěma góly popravil Zlín. Za zmínku ale jistě stojí i sedmý Tiémoko Konaté (Mladá Boleslav) s třináctým Janem Sýkorou (Slavia).

Mezi týmy toho nejvíce naběhal Liberec, ve sprintu vládla Olomouc.

Reklama