Hlavní obsah

Kladenský útočník Simpson je mimo ohrožení života

Kanadský útočník ve službách fotbalového Kladna Dave Simpson, který kvůli otřesu mozku nedohrál nedělní zápas v Teplicích je podle lékařů mimo ohrožení života. Simpson utrpěl těžký otřes mozku po souboji s domácím obráncem Josefem Kaufmanem a při převozu do místní nemocnice upadl do bezvědomí. Následné CT vyšetření vzápětí vyvrátilo krvácení do mozku a také další neurologické příznaky jeho poškození.

Článek

Hráč prý už byl chvílemi při vědomí a komunikoval. "Jeho stav je stabilizovaný, Simpson je mimo ohrožení života. Ke krvácení do mozku nedošlo," uvedl lékař kladenských fotbalistů Vladimír Lemon, podle kterého bude Simpson dokonce v pondělí převezen z oddělení ARO teplické nemocnice na jednotku intenzivní péče nemocnice v Kladně.

Zranění fotbalisty, který je v Kladně na hostování ze Sparty Praha, vyvolalo vzpomínky na minulou sobotu, kdy český gólman ve službách Chelsea Petr Čech utrpěl frakturu lebky po zákroku Stephena Hunta z Readingu a několik měsíců bude mimo hru. Zranění Simpsona ale podle všeho nebude tak vážné.

Kladenský klub se zatím nerozhodl, zda proti výkonu rozhodčího Fraňka podá protest. "Teď jde hlavně o to, abychom Simpsonovi zajistili tu nejlepší lékařskou péči. Všechno ostatní je vedlejší," uvedl tiskový mluvčí SK Kladno Miroslav Bureš. Sudí za svůj výkon obdržel nadprůměrnou známku sedm.

Dramatické minuty

Simpson se dnes zranil na konci prvního poločasu ve 40. minutě, o tři minuty později byl na nosítkách odnesen ze hřiště. Další minuty prý byly velmi dramatické. Kanadský útočník v útrobách teplického stadionu upadl do bezvědomí a jeho stav prý byl kritický.

"Doktor mi říkal, že jej chvílemi už prý ztráceli," říkal po utkání kladenský kouč Miroslav Koubek, který vzápětí teplického beka Kaufmana obvinil z brutální hry a likvidačního faulu. "Jestli mají tři body větší cenu než lidský život, tak to takhle hrajme: on je nebezpečný, on nemůže hrát dál," pokračoval Koubek v emotivním projevu.

Proti jeho slovům se ostře ohradil teplický trenér Vlastislav Mareček. "Rozhodně nešlo o úmysl a mrzí mě, co se Simpsonovi stalo. Nikdy jsem hráče nenabádal k tomu, aby na hřišti někoho zlikvidovali. Taková slova mě mrzí a uráží," tvrdil Mareček. "Velmi nás mrzí, co se Simpsonovi stalo, je to neštěstí. Lidský život je přece cennější, než nějaké vítězství," dodal Mareček.

Reklama

Související témata: