Hlavní obsah

Zlobivé kvítko je v Plzni králem. Pán titulů Limberský sahá po další trofeji

Ohromné sebevědomí, vítězné zkušenosti, neutuchající motivace. V Plzni je králem, a zrovna v sobotu hodlá po duelu s Teplicemi již popáté slavit zisk mistrovského titulu. Právě David Limberský se představuje v dalším dílu seriálu TOP 25 osobností samostatné české fotbalové ligy. V přiloženém videu si můžete připomenout kariéru zlobivého velkého hráče.

Top 25 osobností: David Limberský

 
Článek

Všude dobře, doma nejlíp. Na zahraničních štacích, ani při intermezzu ve Spartě mu pšenka moc nekvetla. Zato v rodné Plzni je David Limberský králem. Odchovanec Viktorie byl u všech čtyř titulů v historii klubu a pokaždé sehrál klíčovou roli. Svými výpady po křídle si vydobyl pověst jednoho z nejlepších levých obránců v dějinách české ligy.

„Výborný fotbalista, který dlouhodobě prokazuje svou výkonnost. Neznám takového hráče, který by na pozici levého obránce pravou nohou dosáhl takových výkonů a výsledků," poukazuje trenér Vítězslav Lavička, patron projektu.

„Diváci v Plzni ho zbožňují, David je tam ikonou. Soupeři ho obvykle příliš v lásce nemají, protože jeho styl a chování někdy bývá kontroverzní. Pro naši ligu ale určitě velká osobnost," dodává kouč.

Reklama

Související témata: