Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 4:1Liberec zapomněl na střelecké trápení, Plzeň veze debakl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Šinglár 1 : 0
32. Holenda 2 : 0
37. Zápotočný 3 : 0
56. Pospěch 4 : 0
68. Borek 4 : 1

Střelecké trápení z posledních dvou soutěžních zápasů Slovanu Liberec je pryč: severočeští fotbalisté na svém domácím hřišti bez problémů porazili Plzeň vysoko 4:1 a minimálně na jeden den se vrátili do čela prvoligové tabulky.

Článek

V prvních minutách se žádný velký tlak favorita nekonal, naopak Plzeň byla aktivnější a například si i vybojovala první rohový kop. Jenže osud zápasu rozhodla nečekaná situace: v 19. minutě domácí obránce Šinglár odcentroval z pravé strany téměř od postranní čáry, balon přeletěl až na vzdálenější tyč a od ní se odrazil za čáru.

Nešťastný gól plzeňskými hráči přesto neotřásl a dál se snažili o aktivní hru plnou pohybu i kombinační hry, a málem byli po zásluze odměněni. Ve 21. minutě totiž napřáhl Trapp, jenže jeho rána z 18 metrů jen orazítkoval tyč liberecké branky a odražený míč potom Fillo napálil zblízka vedle.

Teprve toto varování Liberecké definitivně probudilo a začali předvádět svou obvyklou aktivní hru s útočným presinkem. Zlepšili také přechod do útoku, předtím totiž zakládali útočné akce v podstatě pouze krajní obránci. Herní změna se vyplatila a v 32. minutě zvýšil Holenda po individuální akci tvrdou ranou z hranice šestnáctky na 2:0. Až tento gól hosty zlomil a od té chvíle existovalo na hřišti pouze jediné mužstvo - domácí mistr, který chtěl přidat další góly.

Hosté hráli sympaticky

A ty také přišly: Ve 37. minutě Papouškův střílený centr Pospěch šikovně tečoval a brankář Daněk ho ještě vyrazil na roh, ale ten rozehrál Papoušek a po jeho centru Zápotočný hlavou zvýšil na 3:0. Poločas zakončil trestný kop libereckého obránce Janů, který Daněk s námahou kryl. Aby toho na Západočechy nebylo málo, přišli po přestávce o hráče. V 50. minutě Pospěch vysunul Holendu, který šel sám na plzeňskou branku; před pokutovým územím ho srazil Martin Knakal a byl vyloučen.

Domácí nápor pokračoval a v 57. minutě Janů uvolnil Pospěcha, který si na levém křídle poradil s obráncem Radou a překonal plzeňského gólmana počtvrté.

Hosté přesto neopustili svou aktivní a sympatickou hru, která byla odměněna v 69. minutě jediným gólem. Po přímém kopu Limberského liberecká zeď jen zblokovala míč, ale ten se dostal za ni, kam si naběhl střídající Borek a pod tělem vyběhnuvšího brankáře Čecha dopravil míč do sítě. Na výsledku 4:1 se potom už navzdory dalším libereckým šancím nic nezměnilo.

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 4:1 (3:0)
Branky: 19. Šinglár, 32. Holenda, 38. Zápotočný, 57. Pospěch - 69. Borek. Rozhodčí: Adámek - Chytil, Slavík. ŽK: Rada, Fillo, Trapp (všichni Plzeň). ČK: 50. M. Knakal (Plzeň). Diváci: 6892.
Sestavy:
Liberec: Čech - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů - Frejlach (46. Ančic), Bílek (59. Hochmeister), Hodúr, Papoušek - Pospěch, Holenda (68. Sales). Trenér: Lavička.
Plzeň: Daněk - M. Knakal, Rada, Procházka, Smola - Fillo, Trapp, Pilař, Jarolím (46. Smejkal, 86. Bednář), Limberský - T. Krbeček (61. Borek). Trenér: Levý.

Reklama

Související témata: