Hlavní obsah

Budějovice - Příbram 2:1České Budějovice v závěru otočily zápas proti Příbrami

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Polodna 0 : 1
72. Svátek (penalta) 1 : 1
86. Homoláč 2 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

České Budějovice dokázaly otočit nepříznivý vývoj duelu a v utkání 11. kola porazily Marilu Příbram 2:1. Hosté vedli trefou Polodny, ale domácí po vyloučení příbramského Navrátila v závěrečné dvacetiminutovce strhli výhru na svoji stranu. Tři body Jihočechům zajistil čtyři minuty před koncem obránce Homoláč.

Článek

Domácím, kteří měli v posledních utkáních velké problémy se složením obranné čtveřice, se do sestavy vrátili dva klasičtí stopeři Homoláč a kapitán Horejš, ale hře Jihočechů to paradoxně spíš ublížilo. Českým Budějovicím se nedařily přihrávky, hráči příliš ztráceli balon, a tak to byli hosté z Příbrami, kteří měli na začátku utkání trochu více ze hry. K první větší příležitosti se však dostali v jedenácté minutě domácí, ale střelu volného Adamce na poslední chvíli zblokovala hostující obrana.

Za čtyři minuty přihrál nepříliš jistý Homoláč přímo na nohu Otepkovi, jeho pokus se však mezi tyče nevešel. Hra se potom na dlouhé chvíle dostala do podprůměru, ani jeden z týmů si nebyl schopen připravit větší brankovou příležitost. Ve 23. minutě upadl v domácí šestnáctce příbramský Polodna, ale penalty se dožadoval marně.

Hostující útočník si však svoji reputaci napravil o deset minut později. Domácí kapitán Horejš, jenž nastoupil ke 100. utkání v nejvyšší soutěži, prohrál osobní souboj, k míči se dostal Polodna a po narážečce s Pencem otevřel střelou k tyči skóre. Příbramský útočník se dočkal dvacáté branky v první lize.

Rozhodla Homoláčova rybyčka

Jihočeši mohli hned po rozehrání odpovědět, ale po závaru v pokutovém území Příbrami se zblízka neprosadil záložník Dvořák. Domácí po inkasované brance přece jen přidali, snažili se svého soupeře zmáčknout, a tak se hra přesunula více na hostující polovinu. Těsně před pauzou svitla Dynamu naděje na vyrovnání: příbramský bek Navrátil totiž zastavil domácí kombinaci jen za cenu žluté karty, a protože už byl předtím napomínán, musel předčasně pod sprchy.

Po hodině hry tlak domácích začal narůstat. Hlavičkující Černý ani Svátek v 67. minutě se však v nadějných pozicích mezi tři tyče netrefili, a tak kýženého vyrovnání se Dynamo dočkalo až v 72. minutě. K trestnému kopu z hranice šestnáctky se postavil tradiční exekutor Volešák, jehož pokus zastavila ruka jednoho z příbramských hráčů a penaltu s přehledem proměnil Svátek.

Vyrovnávací gól domácí aktivitu hodně podpořil a hosté najednou byli vždy druzí. Po jednom z centrů Kladrubského si v pokutovém území naskočil na míč Mrkvička, ale těsně minul. Podobně dopadl necelých deset minut před koncem Táborský, jenž přestřelil.

Ve 86. minutě však již domácí ze svého tlaku definitivně udeřili: po rohovém kopu proletěl míč celým vápnem hostů, doputoval až k Homoláčovi, který rybičkou zajistil jihočeskému mužstvu tři body.

Dynamo České Budějovice - Marila Příbram 2:1 (0:1)
Branka: 72. Svátek z pen., 86. Homoláč - 33. Polodna. Rozhodčí: Kovařík - Pospíšil, Košec. ŽK: Svátek, Filipko - Navrátil, Penner, Formánek. ČK: 43. Navrátil (Příbram). Diváci: 3.458.
Sestavy:
České Budějovice: Filipko - Kladrubský, Horejš, Homoláč, Žižka - Adamec (46. Plocek), Volešák, Dvořák (58. Mrkvička), Černý - Táborský, Svátek (89. Gruber). Trenér: Cipro.
Příbram: Pařízek - Podrazký, Navrátil, Formánek, Penner - Otepka, Penc (90. Kaplan), Hašek, Leština (72. Šindelář) - Huňa, Polodna (80. Bartoš). Trenér: Barát.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články