Hlavní obsah

Sparta - Olomouc 1:0Hořkosladké Lafatovo loučení. Letenští přímého konkurenta zdolali, ale třetí nejsou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
46. Šural 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Vše pro kapitána, bylo Pražanům před jejich zápasem roku jasné. Fotbalisté Sparty sice v utkání 29. ligového kola Olomouc 1:0 porazili, takže poslední zápas Davida Lafaty doma na Letné byl vítězný. Jenže hlavní cíl se nenaplnil. Sparta v tabulce předstihla jen Sigmu, lukrativní třetí příčku teď má po senzační výhře na Slavii pod palcem Jablonec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Josef Šural oslavuje svůj gól v utkání s Olomoucí.

Článek
Fotogalerie

Oslava hned na úvod. Hlavní protagonista usedl jen mezi náhradníky, nicméně Davidu Lafatovi se ještě před úvodním hvizdem dostalo při jeho rozlučce s Letnou mohutných ovací celého stadiónu. Na trávník se s ním přišel rozloučit i majitel klubu Daniel Křetínský.

Sparta začala náporem a Šural hned z první šance zkoušel zblízka propasírovat míč za Buchtova záda, navrch domácí zahrozili ze standardky. Hanáci však dali ihned najevo, že se třetí příčky jen tak nevzdají. V 7. minutě měl tutovou šanci Zahradníček, který z malého vápna trefil jen brankáře Nitu.

Letenským remíza nestačila. Vedoucí gól měl na hlavě Šural, ale zaváhal. Neslavným protagonistou dalších minut byl kapitán Olomouce. Tak dlouho Vepřek kosil na potkání jednoho soupeře za druhým, až si ve 38. minutě vykoledoval druhou žlutou kartu a poslal svůj tým do oslabení.

Sparta využila přesilovku hned v první minutě druhé půle. Kanga uvolnil na křídle Ben Chaima, který předložil libůstku Šuralovi, a muž s kapitánskou páskou v pádu otevřel skóre.

Lafata se dostal na hřiště v 60. minutě místo zraněného Stanciua - a hned měl několik slibných příležitostí. Kanga trefil zdálky tyč.

Sparta potřebovala ještě druhý gól, aby měla lepší bilanci vzájemných zápasů (na podzim prohrála v Olomouci 0:1), ale dát ho nedokázala. Pro poslední kolo se jí navíc vykartovali Plavšič a Štetina.

Fotbalová liga - 29. kolo:
Sparta Praha - Sigma Olomouc 1:0 (0:0)
Branka: 46. Šural. Rozhodčí: Příhoda - Paták, Kubr. ŽK: Plavšič, Štetina - Vepřek, Jemelka. ČK: 38. Vepřek (Ol.). Diváci: 14 297.
Sparta: Nita - Zahustel, Costa, Štetina, Frýdek - Plavšič (87. Sáček), Kulhánek, Stanciu (60. Lafata), Kanga, Ben Chaim (65. Vatajelu) - Šural. Trenér: Hapal.
Olomouc: Buchta - Hála, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (62. Manzia), Houska, Plšek (74. Moulis), Kalvach, Falta - Řezníček (46. Texl). Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: