Hlavní obsah

Stav zraněného Simpsona je stále stabilizovaný

Zdravotní stav kladenského fotbalisty Davea Simpsona je stabilizovaný. Třiadvacetiletý kanadský útočník středočeského celku je po nedělním zákroku teplického obránce Josefa Kaufmanna stále v nemocničním ošetření, ale už v pondělí byl z ARO oddělení teplické nemocnice převezen do Kladna.

Článek

Stav zraněného fotbalisty je podobný jako v neděli večer. "Jeho stav se nezhoršil, je nadále stabilizovaný," řekl Sport.cz mluvčí Kladna Miroslav Bureš. "Dave utrpěl těžký otřes mozku a dnes by měl být převezen do Kladna," dodal. Tak se také během pondělka stalo.

Simpsona, který je v Kladně na hostování z pražské Sparty, při souboji ve 38. minutě fauloval loktem Kaufmann a Kanaďan upadl do bezvědomí. Noc strávil Simpson na jednotce intenzivní péče, v pondělí ráno byl přeložen na pokoj pro běžné pacienty. "Podle posledního odhadu zdejších lékařů je jeho úraz hodnocen jako těžší otřes, či lehké zhmoždění mozku. Žádná z prohlídek včetně CT neukázala poškození, fotbalista už normálně komunikuje s personálem," řekl ČTK lékař teplického klubu Jan Štěrba, který Simpsonův zdravotní stav sleduje.

Zranění vyvolalo bouřlivou diskuzi na pozápasové tiskové konferenci, kde se do sebe pustili trenéři obou celků - hostující Miroslav Koubek a teplický Vlastislav Mareček. [Celá zpráva]

Kladno vyzývá k razantním krokům

Zástupci Kladna se také v prohlášení obrátili na fotbalové činovníky, které požádali k razantním krokům. "SK Kladno a. s. se obrací prostřednictvím médií na všechny činovníky fotbalu, profesionálního zvlášť, aby se zabývali zákrokem teplického hráče Kaufmana, který ve 38. minutě nedělního ligového zápasu FK Teplice - SK Kladno zranil protihráče Dava Simpsona. Kladenský hráč se po tvrdém ataku loktem do hlavy uprostřed hřiště dostal do ohrožení života," stojí v prohlášení, zaslaném Sport.cz.

"Domníváme se, že podobných zákroků v českém fotbale přibývá a následky Kaufmanova faulu byly jen vyústěním jejich benevolentního posuzování. Jsme toho názoru, že je na čase trestat nečistou hru lokty při vzdušných soubojích nekompromisně napomenutím či vyloučením hráče. A pokud se tak nestane, měl by se celou situací zabývat kompetentní svazový orgán," pokračují zástupci Kladna.

Teplice po špatném začátku soutěže zabraly a výhra 2:0 nad Kladnem byla už čtvrtou v řadě. Kladno naopak poslední tři zápasy prohrálo. Teplice jsou v tabulce čtvrté, Kladno předposlední patnácté.

Reklama

Související témata: