Hlavní obsah

Jihlava boduje, ale záchranu stále nemá jistou. Klíčový duel s Karvinou zvládneme, věří kouč Svědík

V Brně uhráli bezgólovou remízu, ale jásat ještě po zápase nemohli. Jihlavští fotbalisté budou muset za týden potvrdit záchranu v elitní soutěži minimálně plichtou v domácím střetnutí s rovněž ohroženou Karvinou. Trenér týmu z Vysočiny Martin Svědík přiznává, že jarní část první ligy je pro jeho mužstvo na psychiku hodně náročná.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Jihlavy Martin Svědík ve varu během utkání s Brnem.

Článek

V odvetné části soutěže bodujete poměrně pravidelně, ale nijak zvlášť vás to v tabulce dopředu neposouvá. Jak to nesete?

Samozřejmě že těžce. Ze třinácti utkání jsme na jaře získali dvacet bodů, ale pořád jsme na hraně. Po psychické stránce je to velká zátěž.

Jak jste viděl plichtu 0:0 v Brně?

Bylo to bojovné střetnutí s řadou osobních soubojů a spoustou nepřesností. Zbrojovka sice měla převahu, avšak dvě vyložené šance jsme si vytvořili my. Jenže náš elitní kanonýr Ikaunieks v poslední době bohužel v koncovce selhává.

Jeli jste k zápasu se Zbrojovkou s cílem zajistit si výhrou už definitivně záchranu?

Samozřejmě že jsme po tom hrozně moc toužili. Mysleli jsme si, že Brňané v závěru hru mnohem víc otevřou a my budeme mít šanci využít okének v jejich obraně. Oni se ovšem do žádného velkého tlaku nedostali. Po odchodu Poláka kvůli zranění už příliš nebezpeční v posledních dvaceti minutách nebyli.

Jak ošidné pro vás je, že vám v posledním utkání s Karvinou stačí nerozhodný výsledek?

Nesmíme s tím příliš kalkulovat. Je ale jasné, že budeme vycházet ze zajištěné obrany. Žádná ofenzivní smršť to asi z naší strany nebude. Ale pevně věřím, že klíčové střetnutí zvládneme. A bylo by moc dobře, kdyby si Ikaunieks proti Karviné vynahradil zahozené příležitosti z předchozích duelů.

Co říkáte na sestup Zbrojovky?

Nikomu nic takového nepřeju. Brno je velké město a o to větší škoda je, že se tady minimálně jednu sezónu první liga hrát nebude. Na někoho ten Černý Petr ale musí vždycky padnout. Tentokrát to bohužel postihlo Zbrojovku.

Reklama

Související témata: