Hlavní obsah

Brňané nepustili Boleslav zpět do čela tabulky

BRNO

Fotbalisté Mladé Boleslavi v pondělí nečekaně prohráli v Brně, které jim zhatilo plány na návrat do čela prvoligové tabulky před Liberec. Moravský tým slavil vítězství po čtyřech utkáních, v nichž vybojoval pouhé tři body za nerozhodné výsledky.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

"Po delší době jsme odehráli super zápas. Byli jsme jasně lepší, konečně jsme zvítězili o dva góly. Dobře jsme věděli, že Boleslav hraje venku hůř než doma. Potvrdilo se to, předčili jsme ji ve všech směrech. I my se stále držíme v popředí tabulky," liboval si brněnský stoper Petr Pavlík, který pět minut před koncem pečetil vydařenou hlavičkou tříbodový zisk svého týmu. "Já jsem se ale snažil jen prodloužit Poláchův přímý kop do soupeřovy šestnáctky. Sám jsem byl překvapený, že balón doplachtil do sítě," přiznal.

Boleslav načal už na začátku druhé půle teprve sedmnáctiletý obránce Ondřej Mazuch, který svým premiérovým gólem v nejvyšší soutěži získal Brnu důležité vedení. Netajil, že prožívá skvostný večer. Přitom nebýt zranění Partyše, zřejmě by se v základní sestavě ani neobjevil.

"Přilétl ke mně balón od Patrika Siegla, tak jsem ho napálil a padlo to tam," zářil Mazuch spokojeností a nelámal si hlavu tím, kolik za první branku zaplatí. "To skutečně nevím. Nikdy jsem se o to nestaral, vždyť ani v dorostu jsem nedával moc gólů," svěřil se.

Na Boleslav doléhá brněnský komplex

Mladičký Mazuch označil včerejší duel za jeden z vrcholů dosavadní kariéry. "Moc si cením, že jsem se trefil proti tak kvalitnímu soupeři a přičinil se o výhru. Jen stříbro a bronz, které jsem vybojoval na ME sedmnáctiletých a devatenáctiletých, mají pro mě přibližně stejnou váhu," porovnal úspěchy. Žádnou oslavu však večer neplánoval. "Hned totiž odjíždím na soustředění reprezentační devatenáctky do Blšan," vysvětlil Mazuch.

Zatímco z brněnské kabiny zaznívaly po střetnutí vítězné pokřiky, v šatně fotbalistů Mladé Boleslavi panovalo obrovské zklamání. "V Brně se nám tradičně nedaří. Nechápu proč. Už jsme tady prohráli potřetí za sebou. I tentokrát jsme byli úplně bezzubí. Snad už je to komplex," krčil bezradně rameny útočník Marek Kulič, jenž se jako jediný ocitl dvakrát ve výhodných střeleckých příležitostech. "Řešil jsem je bohužel špatně," povzdechl si.

Půl hodiny před koncem vystřídal Kuliče pro mnohé překvapivě na hrotu Sedláček. "Věřil jsem, že se aspoň on střelecky chytí. Ale taky se před soupeřovou brankou neprosadil," litoval trenér Středočechů Dušan Uhrin ml., jenž netajil veliké zklamání. "V poslední době ztratila bohužel na kompaktnosti naše záloha a v nejlepší formě nejsou ani obránci. Už potřetí za sebou jsme inkasovali dva góly. Musíme se teď dát hodně rychle dohromady, vždyť nás čeká o víkendu Slavia. Doma bychom si žádnou ztrátu dovolit neměli," hleděl Uhrin už raději dopředu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice