Hlavní obsah

Cipro: Poborský už lehce trénuje

Spokojení s podzimními výkony mohou být ve fotbalovém klubu z Českých Budějovic. Ligový nováček je po jedenácti kolech osmý, na kontě má sedmnáct bodů. Jihočeši nicméně citelně postrádají Karla Poborského, kterého dlouhodobě vyřadila borelióza. "Jestli stihne dvě poslední podzimní kola, bude to dobré," říká kouč Budějovic František Cipro v rozhovoru pro Právo.

Foto: archiv

Trenér František Cipro.

Článek

Máte sedmnáct bodů a v tabulce jste osmí. Jste spokojen?Nikdy nepropadám eufórii, ale ani skepsi. Je to dobré, ale spokojený budu, až budeme mít třiatřicet bodů a jistotu záchrany.

Základ jste k tomu jako nováček zatím položili dobrý...Je pozitivní, že se pohybujeme nad polovinou tabulky. Podzim je velmi důležitý, protože když hrajete dole, těžko se z toho dostáváte i se sebelepším kádrem. Takhle jsme klidnější, nehrajeme ve stresu. Na druhou stranu máme na podzim relativně lehčí los. Na jaře nás čekají těžké domácí zápasy se Spartou, Mladou Boleslaví a obtížné souboje venku. Čím víc bodů na podzim uděláme, tím lepší budeme mít výchozí pozici.

V posledních týdnech jsme měli plnou marodku. Kdo chybí nejvíc?Samozřejmě Karel Poborský. V pondělí začal lehce trénovat, ale jestli stihne dvě poslední podzimní kola, bude to dobré. Při borelióze nelze nic uspěchat.

V jakém ohledu chybí nejvíc?Jeho velký přínos pro mužstvo je v tom, že hráči jsou vedle něho na trávníku klidnější. Nejvíc dokáže pomoci při krizových situacích, kdy musíme otáčet výsledek nebo jsme pod tlakem. Cenný je ale i teď, už jen jeho přítomnost v kabině je znát.

Reklama

Související témata: