Hlavní obsah

Aukce vstupenek na Rosického rozlučku vynesla přes 100 tisíc korun

Velký zájem fanoušků provázel aukci posledních 98 vstupenek na rozlučkový zápas Tomáše Rosického. Týden mohli sportovní nadšenci doma i v zahraničí na dálku soupeřit o lístky na unikátní fotbalový zápas a zároveň pomoci dobré věci. Kompletní výtěžek akce totiž bude věnován Nadačnímu fondu Zeleného života, jehož hlavním cílem je zajištění materiální podpory pro mladé fotbalisty a fotbalistky, kteří vyrůstají ve ztížených ekonomických a sociálních podmínkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický se synem Tomášem během tiskové konference na Spartě, kde oznámil konec hráčské kariéry.

Článek

Do samotné aukce se zapojilo několik stovek fotbalových nadšenců, kteří minimální cenu za jednu vstupenku vyhnali na 1000 korun. Nejštědřejší fanoušci pak za vstupenku zaplatili dokonce 1550 korun, a výrazně tak přispěli k celkové sumě 107 400 korun. V kompletní výši bude tato částka předána zástupcům Ligové fotbalové asociace, která na jaře 2013 program Zeleného života spustila.

„Od začátku jsme měli jasno, že Tomášův rozlučkový zápas by měl vedle zábavy také pomáhat. První díl charitativní části projektu se povedl na výbornou, všem fanouškům bychom chtěli poděkovat. A pevně věříme, že další akce v čele s dražbou originálních zápasových dresů přinesou další výraznou finanční pomoc projektům, které Tomáš osobně vybral," komentuje skončenou aukci šéf organizačního týmu Tomáš Křivda.

Možnost zakoupení vstupenek se tímto pro fanoušky definitivně uzavřela, poslední zápas Tomáše Rosického je beznadějně zaplněn do posledního místa. Utkání odstartuje na Letné v sobotu 9. června od 17:00, přímý přenos nabídne svým divákům Česká televize. O veškerých novinkách, složení obou týmů i doprovodných aktivitách se fanoušci mohou informovat na stránkách www.tr10.cz.

Reklama