Hlavní obsah

Oslavenec Řezníček musel dolů, s Hanáky ale bujaře slavil. Spartě jsem moc nevěřil, říká

Olomouc

Když v 64. minutě opouštěl trávník Androva stadiónu, více než pět tisíc diváků mu aplaudovalo. Olomoucký fotbalový útočník Jakub Řezníček si sice v sobotu alespoň jedním gólem svoje třicáté narozeniny nezkrášlil, jeho jarní hostování z Plzně se ale Hanákům vyplatilo. Se šesti zásahy měl velký podíl nad ohromným úspěchem prvoligového nováčka, který se po devíti letech probojoval do pohárové Evropy.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Olomoucký útočník Jakub Řezníček (vpravo) v souboji s Antonínem Křapkou z Mladé Boleslavi.

Článek

Jak hodnotíte půlroční působení v Olomouci?

Kladně. Vstřelil jsem ve dvanácti utkáních šest gólů. Samozřejmě některé zápasy se mi povedly, jiné tolik ne. Je otázka na trenéra, jestli jsem týmu pomohl. Já jsem ale jakžtakž spokojený.

Na Hané jste se po příchodu z Viktorie hodně rychle aklimatizoval...

Byla tady byla opravdu dobrá parta s mladými kluky, kteří mají před sebou perspektivu.

Spokojený můžete být i se závěrečným střetnutím s Mladou Boleslaví, v němž jste udělali vítěznou tečku (3:0) za povedenou sezónou...

Zápas byl pro nás těžší, ale my to doma pořád nějak rvali a naštěstí to vyšlo. Byla by škoda po skvělé sezóně doma v posledním kole nevyhrát a nerozloučit se s lidmi vítězstvím. Jenom škoda červené karty, kvůli níž jsem musel jít dolů, už podruhé za sebou... Ale konečný výsledek je fakt výborný.

Nakonec končíte ligu na čtvrtém místě před Spartou. Jak si umístění ceníte?

Na nováčka je to super. Já to trochu před začátkem zápasu čekal. Říkal jsem klukům, že Jablonec to zvládne, ale Spartě jsem na Bohemce moc nevěřil, což se potvrdilo.

Hostování na Hané vám končí. Co s vámi bude dál?

Podle zpráv se zapojím do přípravy s Plzní. Uvidí se, jak to dopadne s Krmenčíkem, od toho se vše bude odvíjet dál.

Reklama

Související témata: