Hlavní obsah

Ligový finiš rozhodl. Tři lídři berou jackpot, Sparta vedle nich jako chudý příbuzný

Dohráno, sečteno. Dělení kořisti je dokončeno. Po triumfu Atlétika Madrid ve finále Evropské ligy bylo dvě kola před koncem HET ligy jasné, že hned tři české kluby si na podzim zahrají základní skupinu některé z pohárových soutěží. Milióny zacinkaly třem lídrům tabulky, tak skvělá konstelace se nemusí spoustu let opakovat! Sparta mezi hodujícími chybí, pádem na pátou příčku si navíc výrazně zkrátila letní pauzu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Plzně a jejich mistrovské oslavy. Pohár šampiónů třímá brankář Matúš Kozáčik.

Článek

PLZEŇ, MISTR - Český šampión postoupil přímo do skupiny Ligy mistrů a shrábne vstupní bonus 380 miliónů! Navíc bude mít do poloviny září pohárový klid. Los skupin je 30. srpna, první zápas 18. září.

SLAVIA, VICEMISTR - Jako vítěz MOL Cupu měli sešívaní jistý postup do skupiny Evropské ligy a prémii 70 miliónů korun, kvalifikace Ligy mistrů má ovšem přednost. Tým ze 2. místa české ligy začne díky Atlétiku ve 3. předkole LM. A má jistotu, že pokud v něm vypadne, nově se přesune rovnou do základní skupiny EL! Los 3. předkola je 23. července, první zápas 7. srpna.

JABLONEC, 3. MÍSTO - Po Slavii zdědil jistotu startu ve skupině Evropské ligy. A rovněž i jackpot 70 miliónů korun. Los skupin je 31. srpna, první zápas 20. září.

OLOMOUC, 4. MÍSTO - Tady už příjemné jistoty končí. Sigma začne ve 3. předkole Evropské ligy. Los je 23. července, první zápas 9. srpna.

SPARTA, 5. MÍSTO - Díky Slavii jako vítězi poháru bylo do pohárů přizváno i páté mužstvo. Její letenský rival... Začne již ve 2. předkole Evropské ligy. Los je 19. července, první zápas 26. července.

Reklama