Hlavní obsah

SESTAVA SEZÓNY: Nadvláda plzeňských šampiónů pod taktovkou krále střelců

Praha

Královna Viktoria získala svůj pátý mistrovský titul a těší se na Ligu mistrů. Ročník proběhl pod její nadvládou, a tak není divu, že hned čtyři hráči Plzně figurují v ideální sestavě sezóny 2017/18 fotbalové HET ligy podle Sport.cz. Král střelců Michael Krmenčík se pak stal nejlépe hodnoceným jednotlivcem. V sestavě kola se objevil hned osmkrát.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava sezóny 2017/18 fotbalové HET ligy podle Sport.cz.

Článek

Ideální jedenáctku obsadili pouze vyslanci týmů, které si zajistily start v pohárové Evropě. Čtyřlístek hráčů má mistrovská Plzeň, tři druhá Slavia - útočník Tecl ovšem odehrál podzim za Jablonec, který tak má jeden a půl zástupce... Dva premianty dodala nováčkovská Olomouc, jen jediného Sparta.

Mezi tyče se postavil olomoucký Miloš Buchta, který byl vyhlášen Brankářem sezóny. V defenzivě před ním nechybí Obránce sezóny, plzeňský Radim Řezník. Čtveřici dále doplňují jeho klubový spoluhráč Lukáš Hejda, jablonecký Luděk Pernica, který po sezóně odchází rovněž do Plzně, a olomoucký Václav Jemelka, pro změnu Objev sezóny.

Ve středové řadě nechybí Hráč sezóny a zároveň Záložník sezóny, plzeňský Jan Kopic. Slavii zastupuje Josef Hušbauer a zklamanou Spartu zase Josef Šural.

Na hrotu řádí Útočník sezóny, plzeňský kanonýr Michael Krmenčík. Doplňuje ho již zmíněný Stanislav Tecl a jeho slávistický kolega Milan Škoda.

Sestava sezóny 2017/18 fotbalové HET ligy podle Sport.cz:
Miloš Buchta (4, Olomouc) - Radim Řezník (4, Plzeň), Lukáš Hejda (4, Plzeň), Luděk Pernica (4, Jablonec), Václav Jemelka (4, Olomouc) - Jan Kopic (5, Plzeň), Josef Hušbauer (5, Slavia), Josef Šural (5, Sparta) - Stanislav Tecl (6, Jablonec/Slavia), Michael Krmenčík (8, Plzeň), Milan Škoda (5, Slavia).

Reklama