Hlavní obsah

Simpson byl z nemocnice propuštěn do domácího léčení

KLADNO

Kladenský útočník Dave Simpson, který v neděli v ligovém utkání v Teplicích utrpěl těžký otřes mozku, byl dnes propuštěn z nemocnice do domácího léčení. Podle klubového lékaře Vladimíra Lemona o tom rozhodly výsledky čtvrtečního vyšetření magnetickou rezonancí. Přestože se fotbalistův stav lepší, stále není jasné, kdy se znovu zapojí do tréninku.

Článek

Hospitalizace třiadvacetiletého kanadského útočníka však mohla být v pátek ukončena. "Ve čtvrtek byl Dave na vyšetření magnetickou rezonancí. Naštěstí výsledná zpráva byla negativní, a proto byl propuštěn domů," řekl spolupracovníkovi ČTK Lemon. Podle něj bude nyní následovat další léčba.

Simpson utrpěl po střetu s teplickým obráncem Josefem Kaufmanem otřes mozku, vzápětí na několik minut upadl do bezvědomí, ale následná vyšetření vyvrátila možnost krvácení do mozku. V pondělí byl z teplické nemocnice převezen na kladenskou kliniku, odkud byl v pátek propuštěn.

Vedení kladenského klubu označilo Kaufmanův faul za brutální a dalo podnět k prošetření případu disciplinární komisi. Ta se jím začala zabývat v úterý a brzy by měla rozhodnout, zda teplického zadáka potrestá, nebo šetření zastaví.

Reklama

Související témata: