Hlavní obsah

Sparta - Brno 2:0Sparta porazila Brno a dotáhla se na Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Lustrinelli 1 : 0
41. Došek 2 : 0

PRAHA

Góly Maura Lustrinelliho a Libora Doška zajistily v sobotu fotbalistům pražské Sparty vítězství 2:0 nad Brnem. Pražané se ziskem tří bodů dotáhli v tabulce na druhou Mladou Boleslav, na první Liberec ztrácejí bod. Vedoucí duo má ale zápas k dobru.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Sparta nastoupila s Grigarem v brance, na hrot poslal trenér Bílek duo Došek, Lustrinelli. Domácí vstoupili do utkání náporem a už v sedmé minutě zatížil konto gólmana Lejsala švýcarský útočník, který bez problémů doklepl do sítě míč odražený od tyče po Matušovičově povedené ráně.

Vědět o sobě dali i Brněnští, hlavičky Zelenky a Švejnohy ale nenašly cestu mezi tyče. Na druhé straně neuspěl Matušovič, ani Sivok, který se po zranění vrátil do sestavy. Aktivnější Sparta nicméně stačila do poločasu náskok zvýšit, když s chutí hrající Matušovič vyzval povedenou přihrávkou za obranu ke skórování brněnského odchovance Libora Doška.

Druhý poločas už nepřinesl tak pestrou ofenzivní partii jako úvodní dějství. Publikum rozehřál až dravý průnik střídajícího Rezka, který krátce po svém příchodu na hřiště obelstil tři protihráče, ale svoje sólo zakončil ukvapenou střelou mimo tyče. Na druhé straně vzápětí mohl zdramatizovat utkání brněnský kapitán Trousil, ale z úhlu po rohovém kopu tečoval míč jen na břevno.

Sparta také mohla zvýraznit svoje vítězství, v úplném závěru se však po rohových kopech neprosadili z dobrých pozic Pospěch s Horváthem. Sparta si v závěru mohla vychutnat svůj sedmý ligový zápas bez porážky, naopak Brno po čtyřech utkáních neuspělo.

AC Sparta Praha - 1. FC Brno 2:0 (2:0)
Branky: 7. Lustrinelli, 40. Došek. Rozhodčí: Královec - Filípek, Jiřík. ŽK: Sivok - Střeštík, Polách, Švejnoha. Diváci: 8621.
Sparta: Grigar - Pospěch, Řepka, Kadlec, Zabavník - Kolář (73. Šimák), Sivok, Horváth, Matušovič (84. Jun) - Lustrinelli (68. Rezek), Došek. Trenér: Bílek.
Brno: Lejsal - Siegl, Trousil (90. Schneider), Mazuch, Švejnoha - Střeštík, Pavlík, Polách, Besta - Zelenka (64. Okleštěk), Wagner (72. Nosko). Trenér: Mazura.

Reklama

Související témata: