Hlavní obsah

Plzeň - Most 1:1Plzeň opět nevyhrála, Most si odvezl bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
57. Pikl 0 : 1
65. Fillo 1 : 1

PLZEŇ

Fotbalisté Plzně se rozešli v nedělním utkání 12. kola první ligy s Mostem smírně 1:1. Po bezbrankové první půli se skóre měnilo až po přestávce. Hosté se dostali po rohovém kopu v 57. minutě do vedení zásluhou Pikla, za domácí ze stejné herní situace vyrovnal o osm minut později Fillo. Západočeši, kteří poznali radost z výhry naposledy 10. září, tak už pošesté za sebou nedokázali naplno bodovat.

Článek

"Vyrovnali jsme vedení hostů spíše vůlí než hrou, proto nejsem s jedním bodem spokojený," tvrdil trenér Plzně Stanislav Levý.

První čtvrthodina mnoho fotbalu nepřinesla. Hrálo se většinou mezi velkými čtverci a oba celky se pokoušely jen o nesmělé střely z velké dálky. Pak se začalo hrát více na mostecké polovině, ale se střelou Šímy, stejně jako s jeho lobem, si poradil brankář Vaniak. Ve 27. min. měl ale velkou možnost poslat svůj celek do vedení jeho spoluhráč Gašparik, který se ocitl sám před brankářem Daňkem. Ten už byl překonán, ale z branky vyrazil míč tělem obránce Rada.

Začátek druhého půle sice patřil domácím, jenže v 57. min. před vlastním velkým čtvercem chyboval domácí kapitán Limberský a po rohovém kopu poslal hosty do vedení Pikl. Plzeňští se ze šoku otřepávali jen chvíli a také po rohovém kopu vyrovnal Fillo.

V závěrečné půlhodině přece jen úroveň utkání stoupla, ale branky byly v ohrožení jen po standardních situacích. "Jsem spokojen tak na půl. Vezeme jeden bod, ale vyhrát jsme mohli," okomentoval utkání trenér Mostu Zdeněk Ščasný.

Viktoria Plzeň - SIAD Most 1:1 (0:0)
Branky: 65. Fillo - 57. Pikl. Rozhodčí: Jech - Košec, Novák. ŽK: Šíma - Suchý, Krejčí. Diváci: 3037.
Plzeň: Daněk - V. Procházka, Müller, Rada, Šíma - Fillo, Trapp, R. Pilař (59. Borek), Limberský - Malár (30. M. Jarolím), Krbeček (84. Smejkal). Trenér: Levý.
Most: Vaniak - Martin Suchý, Hainault, J. Procházka, Krejčí- Jendruščák (69. Mendy), T. Pilař (76. Schut), Škoda, Pikl, Gašparík - Pešír (90. Brzezina). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: