Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Slavia 1:3Boleslavská tvrz padla, dobyla ji Slavia

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Fořt (penalta) 0 : 1
53. Vlček 0 : 2
77. Kalivoda 0 : 3
86. Rolko 1 : 3

MLADÁ BOLESLAV

Boleslavští při zakolísání Liberce nevyužili šanci proklouznout do čela tabulky. Po více než roce poprvé prohráli doma. A skončila i jejich série úspěchů s pražskými 'S'. Klíčový moment přišel po čtvrthodině hry: slávisté šli do vedení z penalty za ruku Paláta, který vyrážel míč z brankové čáry a byl vyloučen.

Článek

Boleslav se přitom od prvních minut v lijáku hnala vpřed. Kozáčik v bráně hostů měl práci s hlavičkou Pecky, neudržel ji, ale Kulič ho dorážkou z úhlu nepřekonal. Slávisté odpovídali bleskově. Fořt ale zakončoval brejk střelou mimo. V 15. min. si Rolko nevěděl rady s Kozáčikovým výkopem. Vlček přeloboval Kučeru a míč rukou na brankové čáře vyrážel Palát. Červená karta! A penalta pro zadáka! S přehledem ji proměnil Fořt - 0:1.

Ofenzivně laděná sestava domácích se přes oslabení dál tlačila vpřed. Ale nic z toho nebylo. Slávisté vyčkávali na brejky. A ty přišly. V 53. min. Kalivoda vyslal do palebné pozice Vlčka, který jistil vedení. Souboj se chvílemi měnil ve střeleckou přehlídku slávistů - ti ale dlouho bohorovně zahazovali slibné šance. Na druhé straně Pecka pálil do tyče. Pojistku pro hosty zařídil Kalivoda, obešel gólmana a střílel do prázdné brány. Rolko hlavou už jen korigoval.

Mladá Boleslav - Slavia Praha 1:3 (0:1)
Branky: 86. Rolko - 15. Fořt z pen., 53. Vlček, 77. Kalivoda. Rozhodčí: Adámek - Hojsík, Slavík. ŽK: Matějovský, Brezinský - Švec, Hubáček, Dosoudil. ČK: 15. Palát (Boleslav). Diváci: 4090.
Mladá Boleslav: Kučera - Ševinský (55. Holub), Brezinský, Rolko, Palát - Sedláček, Šmerda (80. Rajnoch), Matějovský, Ordoš (69. Ilongo) - Kulič, Pecka. Trenér: Uhrin.
Slavia: Kozáčik - Hubáček, Latka, Dosoudil, Urbánek - Švec, L. Jarolím, Kalivoda (81. Hrdlička), Švento - Vlček (90. Aračič), Fořt (75. Gaúcho). Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: