Hlavní obsah

Nejrychlejší sprinteři spolu bojují jen slovy

SANTA CLARA

Američtí sprinteři Tim Montgomery a Maurice Greene rozhodně nejsou žádnými přáteli. Znovu to potvrdili před nadcházejícím mistrovstvím USA, když rozpoutali další z řady ostrých slovních přestřelek.

Foto: ČTK

Nejrychlejší muž světa Tim Montgomery.

Článek

Greene stále nemůže překousnout, že mu jeho krajan loni vzal světový rekord. Neustále tvrdí, že rekordní Montgomeryho běh byl dílem souhry náhod a že nejrychlejším člověkem planety je stále on.

Navíc si přisadil poté, co jeho soupeř odešel od trenéra Trevora Grahama. "Stupidní," zhodnotil Montgomeryho krok. "Nikdy o něm nemluvím, nestarám se o něj. Zato, když mluví on, vždy jen o mně. Asi má strach," poznamenal Greene při jiné příležitosti.

Montgomery se zase před americkým šampionátem přišel podívat na Greenovu tiskovou konferenci a neudržel se. "Chtěl bys zpátky světový rekord?" pokřikoval posměšně. "Bude zase můj," dostalo se mu odpovědi.

Nikoliv však na mistrovství v Palo Alto, kde Green poběží dvoustovku. Jeho rival si jako hlavní trať vybral nejkratší sprint, a tak se oba opět vyhnou přímé konfrontaci. Ta by měla přijít až na světovém šampionátu v Paříži.

Montgomery čeká na potomka

Montgomery v této sezóně zatím nezáří. "Před čtyřmi, pěti měsíci jsem uvažoval, že sezónu odpískám," přiznal sprinter, jenž se kvůli tlaku okolí rozešel s někdejším trenérem dopingového hříšníka Bena Johnsona Charliem Francisem.

Jeho partnerka Marion Jonesová navíc příští měsíc očekává narození jejich prvního potomka, takže Montgomery se nesoustředí jen na své výkony.

Reklama

Související témata: