Hlavní obsah

Plzeň kupuje posilu pro budoucnost. Velký talent dostal přestup k narozeninám

Aktualizováno

Je mu teprve dvacet let, ale už o sobě dal vědět. Má před sebou fotbalovou budoucnost, proto se stal další posilou mistrovské Viktorie Plzeň. Čtyřletý kontrakt s klubem podepsal talentovaný záložník Dominik Janošek, který přichází ze Slovácka. V Uherském Hradišti ale i nadále zůstává na hostování.

Foto: fcviktoria.cz

Talentovaný záložník Dominik Janošek se stal kmenovým hráčem Viktorie Plzeň.

Článek

Přestup dostal k narozeninám. Dominik Janošek ve středu oslaví dvacáté narozeniny. Do ligy se prosadil již v útlém věku. První část sezóny 2017/18 v brněnské Zbrojovce, kde nastoupil do čtyř duelů. Výrazněji se prosadil na jaře v kádru Slovácka - odehrál celkem 741 minut, když naskočil do 10 utkání. Záložník také nastupuje za mládežnické reprezentační výběry, nakoukl už i do týmu U21.

Janošek na západě Čech podepsal čtyřletou smlouvu, zatím ale bude působit na hostování v kádru Slovácka.

"Dominik je velice perspektivní a talentovaný fotbalista, takže jsme rádi, že ho můžeme přivítat ve Viktorii. Pro jeho fotbalový růst bude nejlepší, aby pravidelně nastupoval v nejvyšší soutěži. Letní přípravu a sezónu začne ještě v dresu Slovácka, my jej však budeme detailně sledovat. Věřím, že v budoucnu bude pevným členem našeho kádru," avizuje generální manažer plzeňského klubu Adolf Šádek.

"Je to pro mě pocta. Ohromně si vážím, že přestupuji do nejlepšího mužstva. Před rokem jsem o tom ani nesnil," pochvaluje si Janošek. "Sice jsem nyní hráčem Plzně, ale budu ještě hrát za Slovácko, kde budu maximálně pracovat, abych se prosadil do sestavy a podával co nejlepší výkony," slibuje.

Reklama

Související témata: