Hlavní obsah

Veterán Novotný nehraje, ale ještě nekončí

MOST

V úvodu podzimní sezóny byl zkušený stoper Jiří Novotný pevnou součástí sestavy mosteckých fotbalistů. Vinou zranění ho ale potkala nucená herní i tréninková pauza, po níž se pomalu zase vrací k zápasovému zatížení.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Jiří Novotný v dresu Mostu.

Článek

"Noha naštěstí drží, i když to ještě asi není úplně ideální," přiblížil svou situaci protřelý obránce. Zahrál si nejprve za divizní béčko a pak i v Poháru ČMFS proti Jablonci, kdy zaskakoval při neúčasti několika stabilních obránců. Na ligových trávnících ale schází. "Cítím, že měsíční absence je na mých výkonech znát. Chybí mi rychlost a výbušnost, ale snažím se do toho co nejrychleji dostat. Věřím, že stihnu závěr podzimu," líčil 36letý stoper, jehož samozřejmě mrzelo pohárové vyřazení.

"Už kvůli divákům jsme chtěli vydržet v soutěži až do jejího jarního pokračování. Bohužel se to nepovedlo, ale nemá cenu nad tím lkát. Myslím si, že v dané situaci je pro nás prioritní liga," usoudil Novotný, který patří v nejvyšší soutěži k veteránům.

Prosadit se v lize je v jeho věku prý složité. "V dnešní době se preferuje mládí, aby se tihle kluci rychle ukázali a mohli se prodat do ciziny, aby je kluby zpeněžily," nabídl svůj pohled střední obránce, jenž se chystá i na dráhu trenéra. Studuje nejvyšší licenci. "V našem ročníku se sešla řada bývalých i současných fotbalistů, namátkou Michal Horňák, Petr Kouba, Dan Šmejkal, Radek Látal, Luboš Kozel. Máme za sebou teprve první semestr, ale věřím, že to dobře zvládneme," usmál se Novotný.

A jak vidí mostecké plány pro zbytek podzimu? "Musíme se dostat z herního útlumu, když po inkasovaných gólech začne v týmu panovat nervozita a těžko se z ní dostáváme," poznamenal bek, který v Mostě tvořil nerozlučnou dvojici s kanonýrem a kamarádem Horstem Sieglem. "Schází nejen mně, ale všem v kabině, kde se staral o dobrou partu. Ale to je život," pravil Novotný na adresu nedávného spoluhráče, jenž se v průběhu podzimu stal asistentem trenéra v pražské Spartě.

Reklama

Související témata: