Hlavní obsah

ČMFS: V sázce je postup na šampionát

NEJEDNÁ SE O REDAKČNÍ OBSAH

V pondělí 22. března dopoledne se sešla reprezentace do 17 let, která pod vedením trenéra Jiřího Štola, startuje od čtvrtka v turnaji čtyř zemí, hraném o postup na ME. Šampionát se uskuteční koncem května v Lichtenštejnsku. Postup si zajistí jen vítěz skupiny, ve které jsou ještě Gruzie, Ukrajina a Nizozemsko.

Článek

Ve českém výběru jsou i čtyři hráči ze zahraničních klubů – dvojčata Filip a Patrik Twardzikovi z Celtiku, Rozsíval z Hamburku a Sokolík z Liverpoolu. Z nominace osmnácti hráčů vypadl Dominik Mandula z Viktorie Plzeň kvůli tréninkovému manku způsobenému zraněním, na jeho místo se posunul nováček Petr Císař z Vysočiny Jihlava. Většina hráčů však patří ke stálému kádru tohoto výběru a v dresu sedmnáctky nasbírali kolem deseti mezistátních zápasů.

Trenér Jiří Štol před startem důležitého turnaje upozorňuje: „Je to nesmírně vyrovnané. Není favorita, postoupit může každý a myslím, že rozdíly v tabulce budou velmi těsné. Nizozemsko známe z turnaje v La Manze, kde jsme se potkali v začátkem února a prohráli jsme 1:3. Také s Ukrajinou jsme už jednou hráli, před rokem, ještě jako výběr do šestnácti let a na turnaji v Turecku jsme podlehli 1:4. Gruzii jsme viděli na videu z jejich zápasu se Skotskem a musím říci, že i oni ukázali velkou kvalitu.Soupeři jsou silní, ale to neznamená, že bychom neměli šanci na postup. Hrajeme doma a o možnost být mezi posledními osmi se popereme!“ V první fázi kvalifikace v Bělorusku byli Češi stoprocentně úspěšní – vyhráli 1:0 s Běloruskem, 4:0 se San Marinem a 4:0 se Švýcarskem.

Turnaj má centrum v Hodoníně, kde je sídlo organizačního výboru a bydlí zde i týmy Nizozemska a Ukrajiny. Gruzie je v hotelu Apollon ve Valticích a Češi v Břeclavi.

PROGRAM TURNAJE:
Čtvrtek 25. března:
Lanžhot: ČESKO – GRUZIE (15 h)
Ratíškovice: Nizozemsko – Ukrajina (15 h)
Sobota 27. března:
Kyjov: ČESKO – UKRAJINA (15 h)
Břeclav: Gruzie – Nizozemsko (15 h)
Úterý 30. března:
Břeclav: NIZOZEMSKO – ČESKO (16 h)
Lanžhot: Ukrajina – Gruzie (16 h)

Všechny zápasy českého týmu můžete sledovat v přímých přenosech nové internetové televize ČMFS na stránkách www.fotbal.cz a také na serveru Sport.cz na adrese http://fotbal.sport.cz/fotbal/me17/. Česká televize pak odvysílá zhruba 30 minutový sestřih z kvalifikačního turnaje na programu ČT4.

Tento text nebyl vytvořen redakcí. Jedná se o tiskovou zprávu ČMFS.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články