Hlavní obsah

ČMFS: Jižní Morava žije fotbalem. I se Šmícou...

NEJEDNÁ SE O REDAKČNÍ OBSAH

Čeští fotbalisté do 17 let doslova „pobláznili“ fotbalem celý jihomoravský region. V závěrečné fázi kvalifikace o postup na mistrovství Evropy vydřeli v nastavení výhru nad Ukrajinou a tím dali závěrečnému utkání s Nizozemskem skvělý náboj.

Jižní Morava žije fotbalem.

Článek
Fotogalerie

S mladými „tulipány“ se v úterý od 16 hodin v Břeclavi poperou o jediné postupové místo na závěrečný turnaj, který se uskuteční koncem května v Lichtenštejnsku. A proto všichni, kdo máte ruce, nohy, vyladěné hlasivky a máte rádi český fotbal, dorazte v úterý odpoledne do Břeclavi a vytvořte našim mladíkům pravé domácí prostředí, v němž by mohli udolat favorita skupiny a postoupit na šampionát.

Tři dny strávil na jižní Moravě také reprezentační manažer Vladimír Šmicer. Kluci a holky šesti základních škol v Kyjově, Ratíškovicích, Lanžhotě, Tvrdonicích a dvou břeclavských s ním dlouhé hodiny diskutovali o fotbale na besedách, kde se zároveň s velkou hvězdou českého fotbalu fotografovali a získávali cenný podpis pro sebe i své kamarády. Děti nejvíce zajímala Vláďova kariéra plná mnoha úspěchů i trofejí, hodně se ptaly na Liverpool i na současnou Slávii a její potíže. Zajímala je reprezentace, ale i Šmicerovy fotbalové začátky. A také to, jak byl on úspěšný ve škole.

V rámci této třídenní akce, kterou pro školáky zorganizoval ČMFS a jeho marketingová agentura STES, se uskutečnila také soutěž o nejnápaditější transparenty. Zapojilo se do ní celkem 150 dětí, které poté obohatily zápas s Gruzií v Lanžhotě i s Ukrajinou v Kyjově mnoha desítkami nápaditých transparentů. I díky školákům je zájem o kvalifikační turnaj v tomto regionu velký. Snad bude úplně největší právě v úterý v Břeclavi. Češi, do toho!

Tento text nebyl vytvořen redakcí. Jedná se o tiskovou zprávu ČMFS.

Reklama