Hlavní obsah

ME 17: Po osmi hodinách první trénink

NEJEDNÁ SE O REDAKČNÍ OBSAH

Česká reprezentace se přesunula do Lichtenštejnska, ubytovala se ve Schaanu.

Foto: ČMFS

Po osmi hodinách první trénink

Článek

Více než osm hodin trval autobusový přesun české reprezentace do dějiště mistrovství Evropy. Není divu, že ihned po ubytování v hotelu Schaanerhof v Schaanu se hráči vypravili protáhnout tělo na trénink.

„Cesta proběhla v pohodě. Lepší, než, kdybychom sem letěli. Ono by to vyšlo s případným přesedáním časově asi nastejno, ale takhle jsme si mohli udělat přestávku, kdy jsme potřebovali,“ poukazoval kapitán Tomáš Česlák na výhody přesunu po vlastní ose. Ti, co nespali, se mohli podívat na tři filmy, které zpestřili jízdu.

Cesta do tréninkového areálu v Ruggellu sice vedla skoro přes polovinu miniaturního knížectví, ale nezabrala více než čtvrthodinku…

Na vedlejším hříšti právě probíhal trénink Švýcarů, kteří se na tomto šampionátu mohou cítit jako doma. Postoupili přes Německo, ale čeští hráči poznávali podzimní soupeře – v první kvalifikační fázi v Bělorusku Česko porazilo Švýcarsko 4:0, ale dál postupovali oba celky.

V Lichtenštejnsku už pět dnů v kuse prší, drobný déšť zkrápěl i český trénink. „Hřiště by potřebovalo posekat, tráva je dost vysoká,“ hlásil po příchodu na jednu z ploch v Ruggellu trenér Jiří Štol.

V pondělí nasají čeští mladíci atmosféru svého prvního velkého turnaje naplno. Na desátou hodinu se objednala UEFA na oficiální focení a o hodinu později přijdou představitelé komise rozhodčích UEFA, aby hráče seznámili s tím, jaký bude metr rozhodčích, co se smí a co nebude tolerováno. Trenéra Jiřího Štola čeká tisková konference, které se zúčastní najednou všichni trenéři ze skupiny, tedy Leonidas Vokolos z Řecka, Fermat Südogan z Turecka a Angličan John Peacock.

Právě Angličané budou v úterý 18. května od 20,30 h prvním – a velmi silným – soupeřem Česka. Kapitán Tomáš Česlák, který sehrál všech 27 utkání výběru, který začal pracovat v září 2008 a teď tento tým čeká fotbalová „maturita“, fotbalisty z ostrovů respektuje, ale nevěší hlavu, když odhaduje vyhlídky: „Na mistrovství Evropy nebude žádný soupeř jednoduchý. Věřím, že i Anglii potrápíme a nevyjdeme naprázdno. To, že jsme postoupili je velký úspěch, vždyť je tu jen osm zemí z Evropy. Ale když už jsme se dostali tak daleko, chceme se poprat o postup ze skupiny a v semifinále udělat co nejlepší výsledek."

Tento text nebyl vytvořen redakcí. Jedná se o zprávu ČMFS.

Reklama