Hlavní obsah

Finále jak má být

NEJEDNÁ SE O REDAKČNÍ OBSAH

Vloni v létě vyhlásil ČMFS okamžitou snahu o resuscitaci domácího fotbalového poháru a pozvednutí prestiže, jakou si tato soutěž zaslouží. Vždyť z hlediska postupového klíče do Evropské ligy je vítězství v poháru stejně významné, jako obsazení druhé příčky v Gambrinus lize.

Článek

Získali jsme generálního partnera, který svým přístupem a aktivitou přispěl k tomu, že už po necelém roce každý v České republice ví, že existuje Ondrášovka Cup a že tato soutěž měla důstojnou a krásnou tečku v podobě finále v letenské Generali Aréně.

Zápasem už týden dopředu začaly žít oba regióny, města i plzeňský primátor s jabloneckým starostou. Plzeň nakonec vyslala do Prahy 40 naplněných autobusů, Jablonec téměř 30. Souboj měst z hlediska ruchového vyhrála Plzeň, z hlediska vizuálního zase Jablonec, neboť všichni jeho fanoušci byli oblečeni do jednotných zelených trik a na tribuně je nikdo nepřehlédl. K atmosféře určitě pomohl i koncert Aleše Brichty, který při slavnostním nástupu zazpíval osobitým způsobem českou státní hymnu. Celý program skvěle moderoval Libor Bouček.

Přestože mírně mrholilo, na Letnou dorazila výborná návštěva. 8300 diváků fandících v duchu fair play a atraktivní hra v podání Jablonce i vítězné Plzně udělaly z finále důstojný druhý vrchol letošní fotbalové sezóny v České republice. V příštím roce máme na čem stavět a já doufám, že v blízké budoucnosti se bude finále Ondrášovka Cupu vždy hrát před vyprodaným stadiónem, jako tomu je ve vyspělé fotbalové Evropě. Za Ondrášovku i ČMFS všem fanouškům i oběma klubům děkuji!

Tento text nebyl vytvořen redakcí. Jedná se o zprávu ČMFS.

Reklama