Hlavní obsah

Americký deník: Vedro, oslava a Queen Mary 2

NEJEDNÁ SE O REDAKČNÍ OBSAH

Před zápasem s Tureckem jsme trénovali za velkého vedra, zazpívali kapitánovi k narozeninám a viděli obří loď.

Článek

První cesta na trénink trvala přes hodinu, ale den nato už řidič nekufroval, dával pozor, netelefonoval za jízdy a jel stejnou trasou, jako jezdí do tréninkového areálu v univerzitním centru Turci – a najednou se doba transferu smrskla na příjemných 35 minut.

Předzápasový trénink byl v pátek v poledne ve velkém vedru. I utkání s Tureckem se ale hraje v sobotu jen půl hodiny po poledni místního času, takže si hráči vyzkoušeli, co je asi čeká. Při tréninku bylo určitě přes třicet stupňů na slunci. V sobotu se má ale snad přece jen trochu ochladit, tak uvidíme. Tento nezvyklý čas byl určen kvůli tomu, aby fanoušci v Česku i Turecku viděli zápas v televizi v atraktivním čase – těsně před finále Ligy mistrů.

Tomáš Sivok se do herních situací a nácviků moc nezapojoval, bolavý kotník spíše šetřil. Do utkání se tak vedle Rajnocha postaví do stoperské dvojice nováček Ondřej Mazuch. Sivok snad už úplně fit odehraje zápas se Spojenými Státy.

Petr Čech oslavil osmadvacáté narozeniny, spoluhráči mu při večeři zazpívali Happy Birthday a Američané mu vyrobili minidort, nebo spíš minidortíček.

Přímo naproti hotelu, na manhattanském břehu řeky Hudson, zaparkovalo 350 metrů dlouhé plavidlo, slavná a luxusní dopravní loď Queen Mary 2. Loď, která dokáže pojmout 2620 cestujících a 1253 členů posádky, stála 460 milionů britských liber. Cestující na ní mají k dispozici pět bazénů, běžeckou trať či vinný sklípek s 343 druhy vín. K dispozici je i několik druhů kajut, ty nejdražší stojí na týden až 1,6 miliónu korun.

Tento text nebyl vytvořen redakcí. Jedná se o zprávu ČMFS.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň