Hlavní obsah

Češky v posledním duelu kvalifikace rozdrtily Ázerbajdžán

Jednoznačnou záležitost viděly bezmála čtyři stovky fanoušků na hřišti v Horních Počernicích. České reprezentantky v posledním zápase světové kvalifikace deklasovaly soupeřky z Ázerbajdžánu a přibalily jim na dlouhou cestu domů celých 8 branek. Tímto vítězstvím si zároveň svěřenkyně trenéra Hrušky pojistily druhé místo v tabulce za vítěznými Švédkami.

Článek

Češky se do soupeře pustily hned od začátku, na první branku se čekalo pouze šest minut. V té chvíli předvedly ukázkovou kombinaci Vyštejnová s Kruzovou a jejich akci s přehledem zakončila Petra Divišová. Hned o minutu později se úspěšná střelkyně změnila v nahrávačku a její ideální centr přes celou šířku pokutového území poslala přesně k tyči kapitánka Mocová. Tlak hráček v červených dresech nepolevoval a obrana soupeřek nevěděla, kam dřív skočit.

Ve dvanácté minutě trefila Katka Došková krásnou střelou z dvaceti metrů tyčku, dvě minuty nato však už byl rozdíl ve skóre tříbrankový. Po centru Ivy Mocové se prosadila Adéla Pivoňková. Úvodní tlak Češek však stále nekončil. V sedmnácté minutě sice Irena Martínková ve skluzu na malém vápně branku netrefila, o minutu později si ale spravila chuť krásnou přihrávkou na Doškovou, jejíž centr ukázkově hlavou poslala do sítě Lucka Martínková.

Teprve poté nechaly domácí fotbalistky soupeřky vydechnout, vysoké tempo z úvodních minut se uklidnilo. Další branku viděli diváci až v poslední minutě prvního dějství, kdy se po hezké akci středem prosadila znovu Petra Divišová.

Ve druhé půli už byl průběh hry klidnější, branky v sítí hostující brankářky přesto přibývaly. Po rohovém kopu se prosadila Kateřina Došková, další povedené akce zakončily brankami úspěšné střelkyně z první pětačtyřicetiminutovky, Martínková s Pivoňkovou.

Fotbalistky Ázerbajdžánu zahrozily pořádně jen jednou, přímý volný kop z pětadvaceti metrů však skončil těsně nad břevnem Hanky Sloupové. Na druhé straně se také ještě urodilo několik nebezpečných situací, ale v koncovce už se české reprezentantky neprosadily.

Výsledek 8:0 je však povedeným zakončením úspěšné kvalifikace a pozvánkou všem fanouškům na příští reprezentační střety.

ČR – Ázerbajdžán 8:0 (5:0)
Branky: 6. a 45. Divišová, 7. Mocová, 14. a 57. Pivoňková, 16. a 61. L. Martínková, 54. Došková
Rozhodčí: Sinabova – Marinova, Krumova (všichni Bulharsko)
Diváků: 370
ŽK: Jafazarde
Sestava ČR: Sloupová – Mocová (46. Juráková), Sedláčková, Pincová, Vyštejnová – Martínková L., Pivoňková, Martínková I., Kruzová (55. Benýrová)- Došková (72. Nepokojová), Divišová
Sestava Ázerbajdžánu: Musayeva – Asadova, Mirzaguliyeva, Gulieava, Jafarova – Larionova, Jafazarde, Valiyeva, Mamadova (61. Malikova), Pashayeva - Girkhlarova

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň