Hlavní obsah

Antonín Panenka úspěšně zopakoval „vršovický“ dloubák

NEJEDNÁ SE O REDAKČNÍ OBSAH

Fotbalový internacionál Antonín Panenka se vrátil zpět v čase. Ve středu dopoledne si zopakoval legendární dloubák, kterým rozhodl před čtyřiatřiceti lety finále mistrovství Evropy pro československou reprezentaci. Tentokrát však proti němu nestál Sepp Maier, ale virtuální gólman v nové Gambrinus aréně v Plzni. Ani ten neměl šanci – Panenka „desítku“ proměnil.

Článek

Spolu s ním si penaltový trenažér vyzkoušeli i manažer národního týmu Vladimír Šmicer a předseda Českomoravského fotbalového svazu Ivan Hašek. Další slavný exreprezentant Ladislav Vízek jen přihlížel, do exekuce se nakonec nepustil. Všichni čtyři se zúčastnili slavnostního otevření návštěvnické trasy přímo v prostorách plzeňského pivovaru.

Gambrinus poprvé od svého vzniku (1869) umožnil veřejnosti nahlédnout do svých výrobních provozů. Návštěvníci se seznámí s tradiční recepturou, výrobním zařízením i použitými surovinami užívanými při výrobě piva Gambrinus.

Velkou atrakcí návštěvnické trasy je právě interaktivní „Gambrinus Aréna“, v rámci níž si každý může zažít svět Gambrinusu na vlastní kůži. V této unikátní zóně si kopnete virtuální penaltu na brankáře Gambrinus ligy nebo ochutnáte pocity rockové hvězdy na pódiu. V závěru prohlídky se mohou zájemci těšit na ochutnávku piv Gambrinus.

Reklama