Hlavní obsah

Juniorky vstup do evropské kvalifikace zvládly

NEJEDNÁ SE O REDAKČNÍ OBSAH

Reprezentační družstvo žen do 19 let zdolalo v prvním utkání kvalifikace mistrovství Evropy Severní Irsko 4:2.

Článek

Juniorky vstup do evropské kvalifikace zvládly

Reprezentační družstvo žen do 19 let zdolalo v prvním utkání kvalifikace mistrovství Evropy Severní Irsko 4:2.

Statistika zápasu

Česká republika "19" - Severní Irsko "19" 4:2 (2:1) Góly ČR: 9. a 51. Voňková, 23. Bartoňová, 65. Nováková. Sestava ČR: Legerská - Mikysková, Sedláčková, Blažková, Myslíková - Junáková (46. Danihelková), Cahynová, Nováková, Bartoňová (63. Válková) - Voňková, Kovářová (51. Matoušková). Trenér Čermák.

Český celek neměl v zápase větší problémy, rozhodnout o svém vítězství mohl už do poločasu, kdy nedal za stavu 2:1 několik šancí. "Z naší strany to bylo lepší po změně stran, ale už do přestávky jsme mohli rozhodnout. Byli jsme však trochu nervózní, což z děvčat po poločase spadlo. Ve druhé půli už jsme jasně dominovali, dali dva góly a zápas kontrolovali, byť jsme i další příležitosti nevyužili," zhodnotil spokojený trenér Petr Čermák.

Jeho družstvo je favoritem na postup do další fáze kvalifikace, avšak před dalšími zápasy s Tureckem a Rumunskem trenér krotí optimismus. "Všechny týmy šly výkonnostně nahoru. V jejich zemích už mají pro ženský fotbal střediska mládeže, školní akademie, dávají do ženského fotbalu víc peněž než dřív a to se pochopitelně projevuje. Nemyslím si, že by nás čekala jednodušší utkání," dodal Petr Čermák.

Jeho družstvo nastoupí ke druhému utkání kvalifikačního turnaje v pondělí na hřišti pražské Aritmy v 17 hodin proti Turecku. To v prvním utkání prohrálo 2:3 s Rumunskem. Pondělní duel Rumunska se Severním Irskem se bude hrát také od 17 hodin na Motorletu.

Reklama