Hlavní obsah

TERIBEAR kolo vyvrcholí pondělním soubojem pražských „S“

NEJEDNÁ SE O REDAKČNÍ OBSAH

Spolupráce Nadace Terezy Maxové dětem s českým fotbalem se o tomto víkendu dostane do další fáze. Pátečním televizním utkáním Jablonce s Plzní odstartuje plánované TERIBEAR kolo, jehož pomyslným vyvrcholením bude pondělní střet Slavie a Sparty ve slavném derby.

Foto: ČMFS

TERIBEAR kolo vyvrcholí pondělním soubojem pražských „S“

Článek

Naplňují se tak slova o spolupráci projektu TERIBEAR a ČMFS na reprezentační i klubové úrovni. Reprezentační část započala již při nedávném duelu proti Litvě. Za každého diváka, který si zakoupí vstupenku jedno ze čtyř kvalifikačních duelů české fotbalové reprezentace v této sezoně, totiž odvede svaz na konto TERIBEAR 10 Kč, částkou 5 000 Kč pak přispějí úspěšní střelci branek z výběru Michala Bílka. Kompletně zaplněný Andrův stadion v Olomouci tak do pomyslné kasičky přinesl první desetitisíce korun. Více o zapojení samotných reprezentantů přinese speciální tisková konference před kvalifikačním duelem se Skotskem.

Ligová část startuje právě nyní. Všechny ligové kluby zveřejnily informace o probíhající spolupráci na svých webových stránkách i dalších mediálních nosičích, projekt však bude vidět především při samotných utkáních. Šestnáct týmů nastoupí ke slavnostnímu nástupu ve speciální edici TERIBEAR triček, prostřednictvím kterých se k akci přihlásí také samotní hráči. Všechny domácí týmy navíc přispějí na projekt částkou 30 000 Kč. Ta byla zvolena tak, aby se všechny kluby zapojily stejnou měrou, bez ohledu na počet fanoušků v ochozech. Celá akce bude následně zrcadlově zopakována také na jaře při 23. kole, kdy zmíněnou částkou přispěje druhá polovina ligového pelotonu. V obou TERIBEAR kolech navíc bude o důvod víc fandit útočnému fotbalu, protože každý úspěšný střelec branky přispěje částkou 1 000 korun. V celkové částce se tak příspěvek ligy na projekt TERIBEAR bude blížit půlmilionu korun. Podobnou částku by měly generovat také aktivity kolem české reprezentace.

Pondělní derby pak bude nejen sportovním vrcholem ligového podzimu, ale také projektu TERIBEAR. Na utkání bude přítomna Tereza Maxová, která bude mít mimo jiné na starosti slavnostní výkop. „Jsem velmi ráda, že se prostřednictvím ČMFS zapojí do projektu TERIBEAR celý český fotbal. Je to ojedinělý projekt, který si za rok a půl své existence získal řadu fanoušků, a jehož výtěžek pomůže mnoha pěstounským rodinám. Spolupráce s českým fotbalem je velmi konkrétní a osobně se na ni velmi těším. Na slavnostní výkop už nyní trénuji," přiblížila své pocity samotná Tereza Maxová.

„Českomoravský fotbalový svaz se hrdě hlásí k charitativním akcím, již v minulosti jsme pomáhali hned na několika frontách. Spolupráce s prestižním a především úspěšným projektem TERIBEAR je pak dalším krokem. Jsem osobně velmi rád, že Nadace Terezy Maxové dětem v čele se svoji zakladatelkou má velkou chuť spojit se s českým fotbalem a pevně věřím, že to bude oboustranně přínosné spojení. S projektem TERIBEAR chceme spolupracovat dlouhodobě a pro dobrou věc vygenerovat maximum prostředků," řekl ke spolupráci také předseda ČMFS, Ivan Hašek.

Výtěžek z projektu TERIBEAR poputuje na rozvoj a podporu náhradní rodinné péče, zejména pak na profesionalizaci pěstounských rodin. Další oblastí podpory je prevence odebrání dítěte z rodiny. Oba směry (prevence i podpora náhradní rodiny) sledují jednoznačný cíl, kterým je snížení počtu dětí vyrůstajících v ústavní péči. V tomto ohledu totiž patří ČR smutný evropský primát.

Reklama