Hlavní obsah

Předseda ČMFS Ivan Hašek jednal s ministrem vnitra Radkem Johnem

NEJEDNÁ SE O REDAKČNÍ OBSAH

Bezpečnost na stadionech při fotbalových zápasech byla tématem prvního setkání předsedy ČMFS Ivana Haška s ministrem vnitra Radkem Johnem.

Článek

Schůzka na parlamentní půdě měla sice neformální charakter, avšak přinesla některé konkrétní závěry, které jsou pro další vytlačování extremistů z fotbalových ochozů důležité. „Fotbal se musí postarat o to, aby bylo na stadionu bezpečno,“ pojmenoval Ivan Hašek fakt, na kterém se s ministrem Johnem shodují.

Nejdéle spolu mluvili o využití zrychleného soudního řízení přímo na stadionu, které funguje na stadionu Sparty a je výrazným nástrojem pro potlačení násilí a hrozbou pro chuligány. „Co nejdřív by se měla instituce zrychleného soudního řízení realizovat i na dalších stadionech. Je to také věc ministra spravedlnosti, který s takovými kroky musí souhlasit. Ministr John přislíbil, že s ním o tom bude mluvit,“ řekl mluvčí ČMFS Petr Svěcený.

Druhým tématem schůzky Ivana Haška s Radkem Johnem byl ticketing. Jeho další zlepšení a sjednocení by mělo vést k dalšímu snížení anonymity lidí, kteří navštěvují fotbalové zápasy. „Větší monitoring lidí a fanoušků je žádoucí. Je evidentní snaha o vytvoření jednotného systému, který by dostaly kluby k doporučení,“ konkretizoval Svěcený.

S tím souvisí také kamerový systém, který by měl co nejdřív fungovat pokud možno na všech prvoligových stadionech.

A v neposlední řadě přišla řeč i na pořadatelskou službu, které se daří vytlačovat extremisty a podobné skupiny mimo stadion. „Nicméně další proškolování pořadatelů je jistě na místě,“ doplnil Svěcený.

K další schůzce se Ivan Hašek a Radek John sejdou ještě do konce letošního roku.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články